Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΔολοφονία Ψυχικό: Που εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών - H "μαφία της...

Δολοφονία Ψυχικό: Που εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών – H “μαφία της οικοδομής” και ο επαγγελματίας εκτελεστής

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπαίνουν οι φάκελοι που είχε στα χέρια του ο 54χρονος τοπογράφος, ο οποίος το πρωί της δολοφονήθηκε κάτω από τα γραφεία της εταιρίας του στο Ψυχικό.

Ο 54χρονος, αναλάμβανε δουλειές  σε διαφορά  νησιά ωστόσο ήταν ιδιαίτερα γνωστός σε εκείνο της Μυκόνου.

Που εστιάζουν οι έρευνες των αρχών

Ψηλά στην λίστα των ερευνών θα τεθούν οι φάκελοι που χειρίστηκε και αφορούν σε αλλαγή χρήσης γης και σε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.

Οι επιθέσεις

Ο 54χρονος είχε δεχθεί στο παρελθόν δυο φορές επιθέσεις. Μία φορά κάτω από το σπίτι του και μία φορά κάτω από τα γραφεία της εταιρίας του. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν ποιοι βρίσκονταν πίσω απο τις επιθέσεις προκειμένου να ανιχνεύσουν τυχόν σύνδεση με τη δολοφονία.

Παράγοντες της Μυκόνου τονίζουν στο Attica times ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ξεσπούν  επεισόδια στο νηςί με αφορμή πολεοδομικές διαμάχες ενώ οι Αρχές δεν λησμονούν το γεγονός ότι στο νησί των «Ανέμων» δρα και η περίφημη «μαφία της οικοδομής».

Ποιος ήταν  ο δράστης

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση του εκτελεστή, ο οποίος είχε κάνει πρόβες της δολοφονίας τις προηγούμενες ημέρες. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι επέλεξε να είναι μόνος του στο σκούτερ, γιατί πίστευε ότι έχει τη δυνατότητα  να χειριστεί παράλληλα το τιμόνι και το εννιάρι πιστόλι.

Πάντως μέχρι στιγμής το υλικό απο τις κάμερες δεν δείχνει ότι ο δράστης είχε συνεργούς, παρόλα αυτά πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο δολοφόνος του 54χρονος τοπογράφου από τον τρόπο που έδρασε φαίνεται «επαγγελματίας».

 



Ροη Ειδήσεων