Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΔολοφονήθηκε στο Ιράν ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια

Δολοφονήθηκε στο Ιράν ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πολιτικός ηγέτης του, Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στο Ιράν.

Αυτή την πληροφορία επιβεβαίωσαν και οι Φρουροί της Επανάστασης, η ελίτ των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Οι ιρανικές αρχές ερευνούν τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν σύντομα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης γνωστοποίησαν πως ο Ισμαήλ Χανίγια και ο σωματοφύλακάς του δολοφονήθηκαν στο Ιράν.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα επιβεβαίωσε την είδηση της δολοφονίας του ηγέτη του.

Στην ανακοίνωσή της, η Χαμάς αναφέρει ότι θρηνεί τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια σε μια «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή στο ακίνητο όπου διέμενε στην Τεχεράνη».

«Ο αδελφός, ο ηγέτης, ο μουτζάχιντ Ισμαήλ Χανίγια, ο αρχηγός του κινήματος, σκοτώθηκε σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του γραφείου του στην Τεχεράνη μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η Χαμάς.

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στέλεχος της Χαμάς, καταδίκασε την «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «δεν θα μείνει ατιμώρητη», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, που πρόσκειται στο κίνημα.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, άλλο στέλεχος της Χαμάς, χαρακτήρισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη δολοφονία ως σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά του Ισραήλ, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιτύχει τους στόχους της.



Ροη Ειδήσεων