Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝεπάλ: Συνετρίβη αεροπλάνο - Τουλάχιστον 18 νεκροί

Νεπάλ: Συνετρίβη αεροπλάνο – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη και πήρε φωτιά κατά την απογείωσή του σήμερα στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν δύο μέλη πληρώματος και 17 τεχνικοί, οι οποίοι ταξίδευαν προς την πόλη Ποκάρα για να διενεργήσουν ελέγχους συντήρησης, σύμφωνα με τον επικεφαλής ασφαλείας των αεροδρομίων Αρτζούν Τσαντ Τακούρι.

Μόνο ο κυβερνήτης επέζησε και νοσηλεύεται, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου Τριμπουβάν στο Κατμαντού, Τετζ Μπαχαντούρ Πουντιάλ.

Η εφημερίδα Kathmandu Post ανέφερε ότι πέντε πτώματα είχαν ανασυρθεί από τον τόπο του δυστυχήματος. Σε τηλεοπτικά πλάνα φαίνονταν πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, με πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Το αεροπλάνο έπιασε φωτιά αφού ξέφυγε από την πορεία του στον διάδρομο απογείωσης στο αεροδρόμιο του Κατμαντού και συνετρίβη σε περιοχή ανατολικά του διαδρόμου, όπως διευκρίνισε ο Τακούρι.

Το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το αεροπλάνο ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Saurya Airlines, η οποία πραγματοποιεί εσωτερικές πτήσεις στο Νεπάλ με δύο αεροσκάφη Bombardier CRJ-200, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flight Radar 24.

Το Νεπάλ έχει δεχθεί κριτική για τα χαμηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας, και από το 2000, σχεδόν 350 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στη χώρα αυτή των Ιμαλαΐων. Το πιο φονικό δυστύχημα σημειώθηκε το 1992, όταν ένα Airbus των Pakistan International Airlines συνετρίβη σε λόφο κατά την προσέγγιση του Κατμαντού, με αποτέλεσμα τον θάνατο 167 ατόμων.



Ροη Ειδήσεων