Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠηγές υπ. Μετανάστευσης για ακύρωση επίσκεψης Αλί Γερλικαγιά: Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού...

Πηγές υπ. Μετανάστευσης για ακύρωση επίσκεψης Αλί Γερλικαγιά: Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απαιτεί κοινές προσπάθειες και συνεργασία

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Την δική τους απάντηση για την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης στην Αθήνα του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά δίνουν πηγές του υπουργείου μετανάστευσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν “η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για την επιτυχημένη διαχείριση του Μεταναστευτικού ζητήματος και την πάταξη των δικτύων των διακινητών, είναι κρίσιμης σημασίας.”

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης στην Αθήνα, του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, δεν θα αποτελέσει ανάχωμα στον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και έχει αποδώσει ήδη καρπούς, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επιθυμεί τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και αναμένει ότι μια νέα συνάντηση θα μπορέσει να προγραμματιστεί σύντομα. Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απαιτεί κοινές προσπάθειες και συνεργασία και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση.”

Την ίδια ώρα πήγες του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρουν στο Attica Times ότι η τουρκική πλευρά αιτιολόγησε την ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού στην Αθήνα λέγοντας ότι υπήρχαν προγραμματισμένες υποχρεώσεις που δεν επέτρεψαν στην παρούσα φάση να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

Παρόλαυτα, οι ίδιες  πήγες επισημαίνουν ότι η πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας θα επιδιώξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών θα ερχόταν αυθημερόν στην Αθήνα και θα είχε γεύμα εργασίας με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Χρήστο Στυλιανίδη και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στο επίκεντρο του γεύματος εργασίας θα βρισκόντουσαν θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας.



Ροη Ειδήσεων