Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά η Ισπανία - Νίκησε με 2-1 την...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά η Ισπανία – Νίκησε με 2-1 την Αγγλία στον τελικό του EURO

Η Ισπανία ήταν η κορυφαία ομάδα από την αρχή του Euro 2024 και τελικά δικαιώθηκε, καθώς με γκολ του Οϊαρθάμπαλ στο 86′ νίκησε την Αγγλία 2-1 στον τελικό του Βερολίνου και κατέκτησε το τρόπαιο για 4η φορά, επίδοση που καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει!

Το τουρνουά γενικά δεν προσέφερε θέαμα, με τα περισσότερα παιχνίδια να μην είναι ιδιαίτερα καλά, αλλά η ατμόσφαιρα πριν τον τελικό έκανε όλους να ελπίζουν σε ένα πιο συναρπαστικό φινάλε. Ωστόσο, το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση, λέει πολλά…

Η Ισπανία είχε μέχρι και 70% κατοχή μπάλας κάποια στιγμή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την Αγγλία, η οποία ήταν επικεντρωμένη στην άμυνά της. Και όταν είχε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί, δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Έτσι, ο χρόνος κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές και να μη ρισκάρουν. Το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό με βάση την εξέλιξη του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα άλλαξαν νωρίς, καθώς στο 47′ ο Γιαμάλ έδωσε την πάσα στον Γουίλιαμς, ο οποίος σκόραρε για το 1-0. Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Ισπανία, η οποία αύξησε τον ρυθμό της και προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη. Είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Όλμο ήταν άστοχος στο 49′ και στο 55′.

Η Ισπανία είχε τον έλεγχο και δεν ένιωθε καμία απειλή από την Αγγλία, η οποία δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει. Παρ’ όλα αυτά, στο 70′ ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε αλλαγή βάζοντας τον Πάλμερ, ο οποίος στο 73′ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1, προκαλώντας έντονους πανηγυρισμούς στους Άγγλους φιλάθλους.

Με το σκορ στο 1-1, όλα ήταν πιθανά, αλλά η Ισπανία συνέχισε να επιδιώκει το δεύτερο γκολ. Τελικά, στο 86′ ο Οϊαρθάμπαλ από κοντά, μετά από πάσα του Κουκουρέγια, έκανε το 2-1. Στο 90′, ο Σιμόν και ο Όλμο έσωσαν την Ισπανία διώχνοντας τη μπάλα πάνω στη γραμμή δύο φορές, διασφαλίζοντας έτσι τη νίκη.

Η Ισπανία κατέκτησε το Euro για 4η φορά στην ιστορία της, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ενώ η Αγγλία παρέμεινε χωρίς τρόπαιο, χάνοντας σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό.



Ροη Ειδήσεων