Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΟ Όμηρος Τσάπαλος για τις αστικές συγκοινωνίες και το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του...

Ο Όμηρος Τσάπαλος για τις αστικές συγκοινωνίες και το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του Υπερταμείου

Ο κ. Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών, με ανάρτησή του στα social media, τόνισε την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του Υπερταμείου και τις θετικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει στις αστικές συγκοινωνίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Στο κείμενό του, ο Τσάπαλος ανέδειξε τις χρόνιες παθογένειες των οδικών συγκοινωνιών και υπογράμμισε τις λύσεις που θα φέρει η νέα μεταρρύθμιση.

Βελτίωση Καθημερινότητας και Αντιμετώπιση Παθογενειών

Ο κ. Τσάπαλος δήλωσε: «Μια μεταρρύθμιση που κάνει καλύτερη την καθημερινότητά μας! Και έρχεται να δώσει λύσεις σε παθογένειες όπως: η έλλειψη ανταλλακτικών που δημιουργούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, η απουσία οδηγών που καθιστούν καθηλωμένα τα λεωφορεία και οι προβληματικές ταχυδρομικές υπηρεσίες, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στους χρόνους παράδοσης». Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, επιδιώκει να διορθώσει αυτές τις δυσλειτουργίες μέσω της υιοθέτησης ενός επιτυχημένου μοντέλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα όπως η ευελιξία στις προσλήψεις, η προσέλκυση στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, η επιτάχυνση προμηθειών. Τόνισε επίσης την ανάγκη οι αστικές συγκοινωνίες και τα ΕΛΤΑ να υιοθετήσουν το μοντέλο της ΔΕΗ για καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότητα.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών. επέκρινε την αντιπολίτευση για την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο, δηλώνοντας: «Θα περίμενε κανείς ότι η Αντιπολίτευση θα υπερψήφιζε τις πρωτοβουλίες κοινής λογικής. Έμειναν όμως κολλημένοι στο “άγιο” Δημόσιο. Προτιμούν δηλαδή, με άλλα λόγια, οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και να μην απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες». Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πολίτες που επιθυμούν να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και ότι η αντιπολίτευση προτάσσει τη διατήρηση του status quo έναντι της βελτίωσης των υπηρεσιών για τους πολίτες.

Ο κ. Τσάπαλος ανέφερε επίσης ότι στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν και άλλες θετικές πρωτοβουλίες, όπως η απορρόφηση του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ από το Υπερταμείο, ο περιορισμός αρμοδιοτήτων του Εποπτικού Συμβουλίου και η δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου για τη στήριξη στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Ένα από τα σημαντικά σημεία είναι ότι το 50% των εσόδων του ΤΑΙΠΕΔ από την αξιοποίηση λιμένων θα διατίθεται για την αναβάθμιση άλλων λιμένων, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών.

Η μεταρρύθμιση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.



Ροη Ειδήσεων