Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΑΑΔΕ: Πιέζει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους - Έρχονται νέοι...

ΑΑΔΕ: Πιέζει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους – Έρχονται νέοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός εντείνει τις προσπάθειές του, ασκώντας αυξημένες πιέσεις στους οφειλέτες, ιδιαίτερα στους μεγαλοοφειλέτες, ώστε να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων από την ΑΑΔΕ θα επαναληφθούν στις 16 Οκτωβρίου 2024, με ακίνητα όλων των κατηγοριών να περιλαμβάνονται στη λίστα.

Το πρόγραμμα πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει ήδη 33 ακίνητα, όπως διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους και πάρκινγκ. Νέα ακίνητα προστίθενται καθημερινά, ενώ ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, όπως ένα οικόπεδο στη Νέα Ιωνία, ένα αγροτεμάχιο στη Βοιωτία και μια μεζονέτα στη Νέα Ερυθραία.

Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς, η ΑΑΔΕ εφαρμόζει ένα νέο αυτόματο σύστημα κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και εισοδήματα οφειλετών, όταν τα χρέη τους καθίστανται ληξιπρόθεσμα. Το σύστημα συλλέγει πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών από διάφορα συστήματα, όπως το Taxisnet και το Κτηματολόγιο, και προβαίνει άμεσα σε κατασχέσεις. Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τον κύριο οφειλέτη, αλλά και τους συνυπεύθυνους, όπως συζύγους και εγγυητές.

Το σύστημα Eispraxis εφαρμόζει κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και λαμβάνει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με βάση τη συμπεριφορά του οφειλέτη, ενώ δημιουργεί και μια βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας πλήρη εικόνα των οφειλών και επιτρέποντας τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.ΑΑΔΕ



Ροη Ειδήσεων