Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΑπάντηση φον ντερ Λάιεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενέργεια: «Στόχος να...

Απάντηση φον ντερ Λάιεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενέργεια: «Στόχος να χαμηλώσουν οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη»

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε πως στόχος της νέας Επιτροπής είναι η μείωση των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη, οι οποίες είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας ενόψει του χειμώνα, σημείωσε ότι «Όσο περισσότερο έχουμε εγχώρια ενέργεια, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τόσο πιο ανεξάρτητοι είμαστε και τόσο χαμηλότερες είναι οι τιμές».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζητά ευρωπαϊκή λύση για τις ενεργειακές αποκλίσεις, τόνισε ότι διάφοροι παράγοντες, όπως η κλιματική αλλαγή και οι ρωσικές επιθέσεις, επηρεάζουν τις τιμές, αλλά ο αντίκτυπος των ρωσικών επιθέσεων είναι «μικρός». Η κ. φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε τη σημασία επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Επιπλέον, ανακοίνωσε οικονομική στήριξη 160 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία από τα έσοδα παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και την ανοικοδόμηση ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα. Αύριο, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η κ. φον ντερ Λάιεν θα επισκεφτεί την Ουκρανία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ζελένσκι.



Ροη Ειδήσεων