Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝτιμπέιτ Αμερικανικών εκλογών - Χάρις: «καθαρίσαμε το χάλι σου» - Τραμπ: «Είσαι...

Ντιμπέιτ Αμερικανικών εκλογών – Χάρις: «καθαρίσαμε το χάλι σου» – Τραμπ: «Είσαι μαρξίστρια»

Η Καμάλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Φιλαδέλφεια σε ένα ντιμπέιτ του ABC News μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά χωρίς κοινό και χωρίς σημειώσεις.

Το ντιμπέιτ ξεκίνησε με τους δύο υποψήφιους να ανταλλάσσουν χειραψία, όμως σύντομα η αντιπαράθεση πήρε έντονη τροπή, με την Χάρις να γελάει και να κάνει μορφασμούς στα λεγόμενα του Τραμπ.

Ο Τραμπ, κοιτώντας συχνά κάτω, αναφερόταν στην Χάρις ως «αυτή» και απέφυγε να την αποκαλέσει με το όνομά της.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ είπε «Μιλάω εγώ», διακόπτοντας την Χάρις. Εκείνη τον θύμισε πως «δεν έχεις αντίπαλο τον Τζο Μπάιντεν, αλλά εμένα».

Η συζήτηση για την οικονομία ξεκίνησε με την Χάρις να αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «καθάρισε το χάος που άφησε ο Τραμπ», κατηγορώντας τον για την «χειρότερη ανεργία», «επίθεση στη δημοκρατία» και «επιδημία δημόσιας υγείας» που υπήρξε.

Ο Τραμπ την κατηγόρησε ότι «αντέγραψε το σχέδιο του Μπάιντεν» και την χαρακτήρισε «μαρξίστρια» λόγω των πεποιθήσεων του πατέρα της.

Εδώ όλο το ντιμπέιτ:

Στο θέμα των αμβλώσεων, η Χάρις κατηγόρησε τον Τραμπ για τις «απαγορεύσεις αμβλώσεων», ενώ ο Τραμπ αρνήθηκε ότι θα υπογράψει εθνική απαγόρευση, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της ψευδείς.

Στη μεταναστευτική πολιτική, ο Τραμπ έκανε ακραίους ισχυρισμούς, ενώ η Χάρις τον κατηγόρησε ότι επιδιώκει να διχάσει τη χώρα στο ζήτημα των φυλετικών σχέσεων.

Όσον αφορά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και την Ουκρανία, ο Τραμπ είπε πως αν εκλεγεί, θα «διευθετήσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ η Χάρις τόνισε πως ο Τραμπ «χειραγωγείται» από δικτάτορες όπως ο Πούτιν.

Στο κλείσιμο της συζήτησης, η Χάρις διακήρυξε πως «δεν γυρίζουμε πίσω», ενώ ο Τραμπ τη ρώτησε γιατί δεν έκανε ήδη τις αλλαγές που υπόσχεται, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απραξία.



Ροη Ειδήσεων