Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠοιος κεντρικός δρόμος έχει σειρά για ασφαλτόστρωση;

Ποιος κεντρικός δρόμος έχει σειρά για ασφαλτόστρωση;

Ένας από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της Αττικής, η λεωφόρος Μεσογείων, είναι έτοιμη να υποβληθεί σε εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης. Μετά από χρόνια έντονης κυκλοφορίας και τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, το οδόστρωμα της λεωφόρου έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Οι συνεχείς διελεύσεις χιλιάδων οχημάτων καθημερινά έχουν επιδεινώσει την κατάστασή της, με αποτέλεσμα την ανάγκη για άμεσες επεμβάσεις.

 

Η φθορά του οδοστρώματος είναι εμφανής, με καθιζήσεις και ρωγμές σε πολλά σημεία. Επιπλέον, οι διαγραμμίσεις έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, αυξάνοντας τους κινδύνους για τους οδηγούς, ενώ η ολισθηρότητα του δρόμου, ιδιαίτερα σε βρεγμένες συνθήκες, έχει αυξηθεί ανησυχητικά.

 

Μετά την πρόσφατη ασφαλτόστρωση της οδού Πειραιώς, η λεωφόρος Μεσογείων είναι η επόμενη προτεραιότητα για τις αρχές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Attica Times, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Η περιοχή από τη συμβολή της λεωφόρου Μεσογείων με την Βασιλίσσης Σοφίας και προς τα βόρεια, μέχρι τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, θα είναι το επίκεντρο των έργων.

 

Ιδιαίτερα προβληματικά σημεία έχουν εντοπιστεί στο τμήμα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι και το Χολαργό, όπου η κατάσταση του οδοστρώματος θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και έχουν ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό των έργων, τα οποία θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την άνεση των οδηγών που κινούνται καθημερινά σε αυτόν τον κεντρικό άξονα.

 

Η ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Μεσογείων αποτελεί ένα κρίσιμο έργο, το οποίο θα συμβάλει στην αναβάθμιση των οδικών υποδομών της Αττικής και θα εξασφαλίσει ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας για όλους. Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων μηνών, με στόχο την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών.



Ροη Ειδήσεων