Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΠως σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Πως σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Η αντιπολίτευση ασκεί σφοδρή κριτική κατά του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως «εμπαιγμό» και καταλογίζοντας υποκρισία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε «παροχές χωρίς αντίκρισμα και απουσία οράματος», επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης μοίρασε αυξήσεις που δεν καλύπτουν τον πληθωρισμό, τον οποίο η κυβέρνησή του παρακολουθεί – όταν δεν σιγοντάρει – να τρέχει ανεξέλεγκτος. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώνεται ραγδαία κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως φανερώνουν οι σχετικές μελέτες».

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ως ημίμετρα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Καρδίτσα επικέντρωσε την κριτική του στον πρωθυπουργό και την κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας ότι «η εποχή Μητσοτάκη θα είναι μια εποχή ανισοτήτων. Θα αφήσει πίσω του ανισότητες που θα είναι τεράστιες».

Το ΚΚΕ καταδίκασε τις εξαγγελίες και τα μέτρα του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας ότι «όσο κι αν προσπαθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, στριμωγμένοι από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να εμφανιστούν ότι στοχεύουν στη “μείωση των ανισοτήτων” και τη “σύνδεση της ανάπτυξης με το εισόδημα”, η πραγματικότητα για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

Η Ελληνική Λύση επικρίνοντας τις ερωτήσεις που έγιναν στον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «ουδείς εδέησέ να ρωτήσει πως είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός που έχει στερήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της υπερφορολόγησης και του πληθωρισμού απληστίας και αισχροκέρδειας, να πανηγυρίζει επειδή επιστρέφει μόλις δύο δις υπό την μορφή πενιχρών αυξήσεων και κουπονιών».

Η «ΝΙΚΗ» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτός πραγματικότητας, σημειώνοντας ότι «προφανώς, είτε ζει σε έναν δικό του κόσμο είτε χρησιμοποιεί αριθμούς για να ωραιοποιήσει όσα άθλια βιώνει ο λαός».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «τις λύσεις δεν θα τις δώσουν οι κυβερνήσεις. Τις λύσεις τις δίνουν οι πολίτες, τα κινήματα και η κοινωνία».



Ροη Ειδήσεων