Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΣτη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπαράζ επαφών με ξένους ηγέτες -...

Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπαράζ επαφών με ξένους ηγέτες – Τετ α τετ και με Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με διεθνείς ηγέτες. Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα των επαφών του είναι το Κυπριακό και η επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σαφείς θέσεις στο διάλογο με την Τουρκία, χωρίς να υποχωρεί σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Στις συναντήσεις του, ο πρωθυπουργός θα τονίσει τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ θα παρουσιάσει στους επενδυτές τις ευκαιρίες που ανοίγονται με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς η Ελλάδα σημειώνει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ομιλία του Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να εστιάσει στις παγκόσμιες προκλήσεις και στην ανάληψη από την Ελλάδα της θέσης μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας το 2025. Το Κυπριακό θα κυριαρχήσει και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ομογένεια, ενώ θα βραβευτεί από το Atlantic Council ως ένας από τους τέσσερις φετινούς τιμώμενους με το βραβείο Global Citizen, το οποίο θα του απονείμει ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος της Pfizer.

 



Ροη Ειδήσεων