Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν εσωκομματικές εκλογές, Πολάκης και οι «87» - Μεγαλώνει η κόντρα...

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν εσωκομματικές εκλογές, Πολάκης και οι «87» – Μεγαλώνει η κόντρα με Κασσελάκη

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Παύλος Πολάκης ζήτησε στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την «άμεση προσφυγή στις κάλπες» για την εκλογή νέου προέδρου. Παρόμοια κατεύθυνση φαίνεται να ακολουθεί και η ομάδα των «87». Ο Στέφανος Κασσελάκης, ωστόσο, δεν απάντησε στο αίτημα για εσωκομματικές εκλογές και δεν ξεκαθάρισε τη θέση του.

Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας», ενώ πρόσθεσε: «Επίσης, είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε πως «ό,τι έχω να πω το λέω στα κόμματικά όργανα. Οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες».

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής μίας ή και δύο προτάσεων μομφής κατά του προέδρου, οι οποίες, ανεξαρτήτως των διαφορετικών αιτιολογήσεών τους, θα καταλήγουν σε αμφισβήτηση της ηγεσίας και αίτημα για αλλαγή. Αν κατατεθεί πρόταση μομφής, αναμένεται ψηφοφορία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαρκές συνέδριο για να κριθεί η διαδικασία και οι υποψηφιότητες. Επίσης, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος να προτείνει ο ίδιος τη διεξαγωγή συνεδρίου χωρίς την ανάγκη ψηφοφορίας.

Το απόγευμα αναμένεται και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τον Χρήστο Σπίρτζη. Μια ενδεχόμενη πρόταση διαγραφής του είναι σίγουρο ότι θα εντείνει το ήδη φορτισμένο κλίμα ενόψει της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σπίρτζης έχει δηλώσει ότι η απόφαση διαγραφής του είναι «προειλημμένη». Τα μέλη της ομάδας των «87» αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο για να αποφασίσουν τη στάση τους στην Κεντρική Επιτροπή.



Ροη Ειδήσεων