Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΤα μάζεψε τα πράγματα ο Στεφανός Κασσελάκης και έφυγε από την Κουμουνδούρου

Τα μάζεψε τα πράγματα ο Στεφανός Κασσελάκης και έφυγε από την Κουμουνδούρου

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα έντονες τις τελευταίες ώρες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποχωρεί από το κόμμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κασσελάκης ήδη μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, όπου βρισκόταν το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, προχώρησαν και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως το κλείσιμο του 7ου ορόφου με λουκέτο και η αλλαγή του κωδικού ασφαλείας στην ηλεκτρονική κλειδαριά του γραφείου του προέδρου, δείχνοντας ότι η απομάκρυνση του Κασσελάκη είναι οριστική.

Η αποχώρηση αυτή συνοδεύτηκε από τις παραιτήσεις δύο βασικών στελεχών του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μπάμπης Παπαδάκης, που κατείχε τη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του προέδρου από τον Ιανουάριο του 2021, υπέβαλε την παραίτησή του χθες. Σήμερα, υπέβαλε την παραίτησή της και η Ευγενία Κουντούρη, που ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο ήταν άνθρωποι-κλειδιά στην επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος και φέρονται να παραμένουν συνεργάτες του Κασσελάκη, υποστηρίζοντάς τον στη μελλοντική του πορεία, μετά την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μπάμπης Παπαδάκης, σε μήνυμά του προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος, ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, ζητώντας κατανόηση αν υπήρξαν στιγμές έντασης λόγω της καθημερινής πίεσης από τη δουλειά. Στο παρελθόν, ο Παπαδάκης είχε διατελέσει διευθυντής της εφημερίδας «Έθνος» και σύμβουλος έκδοσης, ενώ είχε αναλάβει υψηλόβαθμες θέσεις σε μέσα ενημέρωσης όπως η ΕΡΤ και ο όμιλος 24Media.

Παρομοίως, η Ευγενία Κουντούρη, σε δικό της αποχαιρετιστήριο μήνυμα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναθέτοντάς της τον κρίσιμο ρόλο της διευθύντριας του Γραφείου Τύπου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι το όραμα μιας μεγάλης προοδευτικής αριστερής παράταξης θα συνεχίσει να εμπνέει και τους υπόλοιπους που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποχώρηση του Κασσελάκη και των συνεργατών του ακολουθεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να κηρύξει έκπτωτο τον πρόεδρο του κόμματος, μια κίνηση που φαίνεται να κλιμακώνει την κρίση στους κόλπους του κόμματος και να προμηνύει σημαντικές ανακατατάξεις στο εσωτερικό του.



Ροη Ειδήσεων