Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΔημοσκόπηση Alco: Τον Μητσοτάκη εμπιστεύονται για πρωθυπουργό - Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Δημοσκόπηση Alco: Τον Μητσοτάκη εμπιστεύονται για πρωθυπουργό – Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα περιέχει και το β’ μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που προβλήθηκε στο χθεσινό δελτίο του σταθμού, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει στο 25%. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει επίσης άνοδο στο 15,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στο 6,5% ενώ αυξάνονται οι αναποφάσιστοι στο 15,3%.

Στο β’ μέρος, εξηγείται η εικόνα της πρόθεσης ψήφου: Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61% καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ ενώ 6% επιλέγει αποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δραματικά καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση 4% προς το ΚΚΕ. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 3 στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

Στο γενικό κοινό με αυθόρμητες απαντήσεις o Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27% έναντι 10% του Ν. Ανδρουλάκη, 6% του Κ. Βελόπουλου, 5% του Δ. Κουτσούμπα, 4% του Στ. Κασσελάκη. «Κανένας» απαντά το 37%.

Alco: Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco η πεντάδα των υπουργών της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από το γενικό κοινό είναι οι εξής:

  • Δένδιας: 26%
  • Πιερρακάκης: 13%
  • Γεωργιάδης: 7%
    Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%
  • Κανένας απαντά το 51%.



Ροη Ειδήσεων