Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΈνοπλος συνελήφθη κοντά σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ

Ένοπλος συνελήφθη κοντά σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την «κατοχή όπλου με σφαίρες», όμως αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 5.000 δολαρίων.

Ένας άνδρας συνελήφθη το Σάββατο έξω από συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Κοατσέλα της Καλιφόρνια, με την κατηγορία της κατοχής όπλων και μιας πλαστής άδειας εισόδου, όπως ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ την Κυριακή.

Οι βοηθοί του σερίφη σε σημείο ελέγχου κοντά στη συγκέντρωση εντόπισαν τον 49χρονο Βέμ Μίλερ από το Λας Βέγκας, ο οποίος έφτασε στο σημείο με ένα μαύρο SUV. Στη συνέχεια κρατήθηκε σε τοπικό κέντρο κράτησης για «την κατοχή γεμάτου πυροβόλου όπλου» και ενός γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας.

«Το περιστατικό αυτό δεν επηρέασε την ασφάλεια του πρώην προέδρου Τραμπ ή των συμμετεχόντων στην εκδήλωση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το γραφείο του σερίφη δεν παρείχε πληροφορίες για τα κίνητρα του Μίλερ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 2 Ιανουαρίου.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ούτε από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των ανώτατων αξιωματούχων και υποψηφίων.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από τοπικούς αστυνομικούς και όχι από την ομάδα ασφαλείας του Τραμπ, σε σημείο ελέγχου περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από την ομιλία.



Ροη Ειδήσεων