Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΚυριάκος Μητσοτάκης για αντιπυρική περίοδο: «Η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη των...

Κυριάκος Μητσοτάκης για αντιπυρική περίοδο: «Η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων 40 ετών»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, υπογράμμισε ότι «χρήσιμο είναι να γίνεται κάθε χρόνο αυτό».

Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες, σημείωσε: «Η χρονιά αναμενόταν δύσκολη κλιματολογικά αλλά ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων 40 ετών. Είχαμε συστηματικά υψηλότερες θερμοκρασίες του μέσου όρου, ξηρασία και έντονους ανέμους και αυτά ήρθαν μετά από μια περίοδο παρατεταμένη ανομβρίας με ελάχιστον χιόνι στα βουνά μας».

Συμπλήρωσε ότι «αυτά λόγω της κλιματικής αλλαγής θα τα βλέπουμε με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα» και τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα για έξι μήνες, ευχαριστώντας τα στελέχη για την τεράστια προσπάθειά τους.

Σε μια στιγμή, η ομιλία του πρωθυπουργού διακόπηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και απευθυνόμενος σε εκείνη είπε: «Αναρωτιέστε γιατί σας συμπεριφέρομαι έτσι: έχετε την αντιμετώπιση που σας αξίζει».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την παρουσία του στη Βουλή από την Πεντέλη, στη διάρκεια της πρώτης μεγάλης σύσκεψης μετά τη φωτιά του Αυγούστου στη βορειοανατολική Αττική, που έφτασε ως τον αστικό ιστό και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Αυτή η συζήτηση αποτελεί το πρώτο σημαντικό τεστ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, όπου θα έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με τον Νίκο Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως με τον «αναβαπτισμένο» Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επιδιώκει να αναδείξει τη σκληρή αντιπαράθεση με επιχειρήματα.

Δείτε εδώ LIVE



Ροη Ειδήσεων