Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΜητσοτάκης: Οι πέντε κινήσεις του πρωθυπουργού και τα μηνύματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Οι πέντε κινήσεις του πρωθυπουργού και τα μηνύματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Με τον εσωκομματικό πόλεμο που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνει τους τόνους, αλλάζοντας στρατηγική, επιχειρώντας κυρίως να διαμορφώνει από εδώ και στο εξής ο ίδιος την πολιτική ατζέντα.

Στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας για το επόμενο διάστημα, προχώρησε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην πρώτη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων μετά τις Ευρωεκλογές, προχθές Τετάρτη στη Βουλή. Μάλιστα, έστειλε πέντε μηνύματα:

Δεν αναγνωρίζει τον Παππά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κανέναν από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο διαρκεί η εσωκομματική περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παραμένει «ακέφαλος», η ΝΔ θα αγνοεί την Κουμουνδούρου. Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Μητσοτάκη «κανείς δεν ξέρει εξ ονόματος ποιου ομιλεί: του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Φαραντούρη, του κ. Πολάκη, του κ. Γκλέτσου”… και ότι “όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει αρχηγό και έναν στοιχειώδη βηματισμό, προφανώς θα είμαι πάλι εδώ για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή, κοινοβουλευτικά θεσμική, πολιτική αντιπαράθεση”.

Προειδοποιεί τους γαλάζιους βουλευτές που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα να επιδίδονται σε… επαναστατική γυμναστική ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε παραφωνίες γύρω από τα εθνικά ζητήματα.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να αποδομήσει την προσπάθεια των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ να καπηλευτούν τον πατριωτισμό για τον προσπορισμό ψήφων. Στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών έχει κάνει ο Κ. Μητσοτάκης και στην τακτική του απέναντι στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ. Πλέον, όχι μόνο δεν αφήνει τίποτα να …πέσει κάτω, αλλά επιτίθεται με υψηλούς τόνους και με προφανή στόχο την αποδόμηση της επιχειρηματολογίας τους, ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα. “Εγώ δεν αυτοδιαφημίζομαι ως πατριώτης, ούτε προβάλλω τον πατριωτισμό μου ως, θα έλεγα, διαπιστευτήριο στον πολιτικό μου λόγο. Και δεν ξέρω γιατί «αρπαχτήκατε» ή γιατί είδατε στο πρόσωπό σας να φωτογραφίζω τους «πατριώτες της φακής», γιατί εγώ δεν μίλησα για κανέναν συγκεκριμένα. Ενδεχομένως να βγάλατε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα σε ποιον αναφερόμουν…” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ένα δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Δεν άφησε, ωστόσο, αναπάντητο, κανέναν από τους ισχυρισμούς των υπολοίπων κομμάτων, από το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας έως και τη Νέα Αριστερά, ενώ παρά τις «οχλήσεις» της αντιπολίτευσης ανέδειξε τη θεματολογία που ο ίδιος είχε επιλέξει. Ειδική σημειολογία έχει και η σκληρή απάντηση που έδωσε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχετε την αντιμετώπιση που σας αξίζει, κυρία Κωνσταντοπούλου».

Έχρισε ανεπίσημα το Νίκο Ανδρουλάκη αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ εκκρεμεί μεταξύ τους κι ένα ραντεβού που έβαλε στο τραπέζι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Λίγες μέρες μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα προς τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης «έστησε» την πρώτη μεταρρυθμιστική «παγίδα» στον αρχηγό του κόμματος, ο οποίος, κατά τα κυβερνητικά στελέχη, «έπεσε μέσα, λέγοντας ότι στην επιτάχυνση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ – μία από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ. Με την κίνησή του αυτή και με όλη την επιχειρηματολογία του από το βήμα της βουλής, ο Κ. Μητσοτάκης «έδειξε» ότι μετά από μία μακρά περίοδο βρήκε τον πολιτικό του αντίπαλο στο πρόσωπο του κ. Ν. Ανδρουλάκη.



Ροη Ειδήσεων