Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΟι κοινές εμφανίσεις Καραμανλή-Σαμαρά, Οι επαφές του Μητσοτάκη με τη βάση και...

Οι κοινές εμφανίσεις Καραμανλή-Σαμαρά, Οι επαφές του Μητσοτάκη με τη βάση και ο “κίνδυνος” της Λατινοπούλου

Η χθεσινή μέρα ήταν πολιτικά ενδιαφέρουσα, καθώς, σε μια μη πολιτική εκδήλωση, γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο στις κοινές εμφανίσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Μόλις 10 ημέρες μετά την απουσία τους από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ στην οδό Ρηγίλλης, οι δύο εκπρόσωποι μιας τάσης εντός του κόμματος παρευρέθηκαν σε εκδήλωση για την υγιή επιχειρηματικότητα, στα βραβεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που έλαβε χώρα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Μια κοινή εμφάνιση, σε μια εκδήλωση με θετικό πρόσημο για την οικονομία, είναι άξιο απορίας γιατί λαμβάνει τόσο μεγάλες διαστάσεις», σχολίασαν στελέχη της ΝΔ, παρατηρώντας επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έδειξε να εστιάζει ιδιαίτερα στην παρουσία τους. Επισημάνθηκε επίσης πως, παρόλο που οι δύο πρώην πρωθυπουργοί στο παρελθόν ήταν πολύ ομιλητικοί και συχνά αιχμηροί, αυτή τη φορά προτίμησαν τη σιωπή, δίνοντας έμφαση στον επιχειρηματικό κόσμο.

Συνεχίζονται οι επαφές με βουλευτές

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος, ενισχύοντας την άμεση επαφή με τη βάση. Πρόσφατα συναντήθηκε με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, καθώς και με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, έναν από τους 11 βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια».

Σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος θα έχει συνάντηση στη Βουλή με «γαλάζιους» βουλευτές, ενημερώνοντάς τους για τις δράσεις που προωθεί, με το πρόβλημα της ακρίβειας να παραμένει το κυριότερο ζήτημα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Προκάλεσε όμως δυσαρέσκεια η έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου και του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια». Ο υπουργός τόνισε πως «προφανώς κανένας δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους» και ότι «οι καλές προθέσεις μπορεί να έχουν δυσμενή αποτελέσματα», προσθέτοντας πως «απαιτείται σοβαρότητα με κοινωνική ευαισθησία».

Η “απειλή” Λατινοπούλου

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την προσήλωση της ΝΔ στις αξίες της παράταξης. Η επικεφαλής της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «αριστερή ψυχούλα», με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι ψαρεύει ψήφους στα δεξιά της ΝΔ. Επισήμαναν πως η ίδια συντάχθηκε με το πιο αντιευρωπαϊκό κομμάτι, καθώς δεν εντάχθηκε στο ΕΛΚ, το οποίο εκφράζει τη δεξιά στην ΕΕ, αλλά επέλεξε τον πολιτικό σχηματισμό του Βίκτορ Όρμπαν και της Μαρί Λε Πεν.

«Η κ. Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην Ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά. Τώρα πως γίνεται ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς να μας λέει ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, είναι απορίας άξιο», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας πως η ΝΔ προτιμά τον «δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος» για το μεταναστευτικό, παρά την κριτική από τα ακροδεξιά κόμματα εντός και εκτός Ελλάδος.



Ροη Ειδήσεων