Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΠριν τις 5 Νοεμβρίου αναμένεται το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Πριν τις 5 Νοεμβρίου αναμένεται το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει στην ιρανική επίθεση πριν από τις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πηγές του CNN, κάτι που θα μπορούσε να φέρει την αστάθεια στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το πότε και πώς θα γίνουν τα αντίποινα από το Ισραήλ είναι ένα ζήτημα που συζητείται έντονα στην ισραηλινή κυβέρνηση και δεν συνδέεται άμεσα με τις αμερικανικές εκλογές, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που χαρακτηρίζεται από Αμερικανούς αξιωματούχους ως «σε πλήρη αρμονία» με την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του τις πιθανές πολιτικές συνέπειες των ενεργειών του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή έχει ήδη γίνει σημαντικό ζήτημα στην προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δέχονται κριτική από προοδευτικούς για τον τρόπο που χειρίζονται την κατάσταση, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση, προκαλώντας μεγαλύτερη αναταραχή.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν, η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί αυξημένη πίεση στο Ισραήλ να βελτιώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα. Σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι η μη επαρκής παροχή βοήθειας στη Γάζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ.



Ροη Ειδήσεων