Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυγκλονίζει ο πιλότος του F-16 για την 28η Οκτωβρίου: «Χρωστάμε σε όσους...

Συγκλονίζει ο πιλότος του F-16 για την 28η Οκτωβρίου: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, θα έρθουν και θα περάσουν»

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί που πραγματοποίησε ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ενθουσίασαν τον κόσμο που παραβρέθηκε.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, έφυγαν και θα περάσουν. Ας τιμήσουμε όσους έχουν μέλλον!», ήταν το μήνυμα πιλότου F-16, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου.

«Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση την πατρίδα, προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε στο μήνυμά του ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, από F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ.

«Χρόνια πολλά Ελλάδα», συμπλήρωσε ο πιλότος.

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον ρόλο του πιλότου επίδειξης φέτος ανέλαβε ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, ο οποίος  εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποίησε είναι ένα F-16C Block 52+. Πρόκειται για το μοναδικό μαχητικό επίδειξης παγκοσμίως που πραγματοποιεί ελιγμούς με CFTs.

Ο σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου είναι πιλότος επίδειξης στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.



Ροη Ειδήσεων