Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΟ Δήμος Αγίου Δημητρίου στην τελική ευθεία για την «Ειρηνοδρομία 2022

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στην τελική ευθεία για την «Ειρηνοδρομία 2022

Η τελική Συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου, πριν το μεγάλο δρομικό γεγονός την Ειρηνοδρομία 2022, που διοργανώνεται εδώ και 40 χρόνια από το Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πολιτισμού και ιστορικής μνήμης «Παναγούλεια»!

Στο φιλόξενο χώρο του 1ου ορόφου του Δημαρχείου και εν μέσω των φωτογραφιών της συγκινητικής έκθεσης «Ειρήνη είναι τα δικαιώματα των παιδιών», η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μαθάς υποδέχθηκαν εκλεκτούς προσκεκλημένους, προκειμένου να ανακοινωθούν οι τελικές λεπτομέρειες και διευθετήσεις πριν από τη μεγάλη διοργάνωση.

Στη συνέντευξη τύπου συζητήθηκε η εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή στη φετινή Ειρηνοδρομία που ξεπερνάει τους 2.500 δρομείς, η ολοκληρωμένη υγειονομική κάλυψη του αγώνα και η συγκινητική και μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών και των εθελοντριών, που έχουν την επιθυμία να ζήσουν την εμπειρία της διοργάνωσης από κοντά! Επίσης, παρουσιάστηκαν όλοι οι χορηγοί της Ειρηνοδρομίας, που χωρίς την αρωγή τους η διοργάνωση δεν θα ήταν τόσο άρτια και ολοκληρωμένη. Τέλος, έγιναν αναλυτικές αναφορές στο πλούσιο πρόγραμμα των Παναγουλείων που φέτος ξεκίνησαν στις 7 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 Μαΐου με το πολιτικό μνημόσυνο του Αλέξανδρου Παναγούλη και την συναυλία του Δημοτικού Ωδείου « Μίκης Θεοδωράκης».

Τη συνέντευξη τύπου τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων σε δημόσιο δρόμο, Παναγιώτης Μελαχρινός, η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Τζίνα Αδαμοπούλου, η Ειδική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas, Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ),

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η Πανελληνιονίκης δρομικών αποστάσεων, Θεοφανία Μπάλα, ο πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ενώ  εκ μέρους της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, συμμετείχε ο Εμμανουήλ Μακρίδης και από το Φάρο Τυφλών Ελλάδος η Πρόεδρος Μαρία Τζεβελέκου και η Αντιπρόεδρος, Γωγώ Ρουκουτάκη. Παρούσες στη συνέντευξη τύπου ήταν και η κυρίες Σηφάκη Σταυρούλα και Σπυροπούλου Χρύσα, εκπρόσωποι ενός εκ των χορηγών της Ειρηνοδρομίας, της AFFIDEA. Ενώ εκ μέρους του σωματείου κλασσικού αθλητισμού, ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, που είναι και συνδιοργανωτής της Ειρηνοδρομίας, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος, Γιώργος Καρδαράς.

«Το πλαίσιο των εκδηλώσεων είναι σύνθετο και ποικίλο για να τιμήσουμε, όπως κάθε χρόνο, το σπουδαίο ήρωα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, Αλέκο Παναγούλη», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία της, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, κ. Γωγώ Ρουκουτάκη απήγγειλε ένα ποίημα ειδικά για την Ειρηνοδρομία και το Δήμο Αγίου Δημητρίου. Την εκδήλωση συντόνισαν και παρουσίασαν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ειρηνοδρομίας, Ευάγγελος Παπαποστόλου και η έγκριτη δημοσιογράφος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Σημειώνεται πως μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι η EVIOL, ενώ χορηγοί είναι η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης, το ATHENS METRO MALL, οι εταιρείες AFFIDEA, Boston Scientific, ASICS και η ορθοπαιδική κλινική OSTEOIASIS, ενώ την διοργάνωση στηρίζει  πλήθος υποστηρικτών. Χορηγός επικοινωνίας της Ειρηνοδρομίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8, ενώ υποστηρικτές επικοινωνίας είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, το ATTICA TV, ο ΑΘΗΝΑ 9.84, το Διεθνές Πρακτορείο Τύπου Pressenza, οι Ιστοσελίδες Runningnews.gr, Nevronas.gr, Άγιος Δημήτριος News, η ΕΡΤ Open και το NS tv.

Η Ειρηνοδρομία 2022 θα διεξαχθεί το πρωί της  Κυριακής 15 Μαΐου στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη. Περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ., 5χλμ. και 2,5χλμ. καθώς επίσης και μια διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι πιστοποιημένες και οι αγώνες έχουν την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της Ειρηνοδρομίας https://www.eirinodromia.gr/ και το Facebook https://www.facebook.com/Eirinodromia/



Ροη Ειδήσεων