Σάββατο 4 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΔήμος Ασπροπύργου:«Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση...

Δήμος Ασπροπύργου:«Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες»

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου σας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε   η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα με τίτλο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η δράση απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 έως 55 ετών, υποχρεωτικής έως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τηρώντας τα παρακάτω κριτήρια:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών έως και 55 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η επιδοτούμενη δράση περιλαμβάνει:

  • προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης των ανέργων ωφελούμενων διάρκειας 50 – 200 ωρών, που οδηγούν σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων
  • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Προσφέρεται ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης υψηλής ζήτησης: Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληθώρας προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων και προγραμμάτων μεγάλων εταιρειών πληροφορικής με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η επιλογή των ωφελούμενων στο πλαίσιο της εκάστοτε πρόσκλησης θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως ανεργία, εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κ.λπ.) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Οι άνεργοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελούμενων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (πρώην ΟΑΕΔ) θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας κατά τη φάση υποβολής της αίτησης.

Σημειώνεται ότι, η ανεργία θα ελέγχεται αυτόματα, με τη διασταύρωση των στοιχείων που τηρούνται στα Μητρώα Ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (πρώην ΟΑΕΔ).

Η διάρκεια των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης είναι από 50 έως 200 ώρες εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται ως 1.000€ (5 € / ώρα κατάρτισης μικτά).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 27 Ιουλίου έως  τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00, (Σαλαμίνος 20, Ασπρόπυργος) και στα τηλέφωνα, 2132006489 – 2105576704.



Ροη Ειδήσεων