Πέμπτη 2 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΟι 4 προτεραιότητες στην ανάπλαση της Αθήνας

Οι 4 προτεραιότητες στην ανάπλαση της Αθήνας

Τις τέσσερις άμεσες προτεραιότητες για τις αστικές αναπλάσεις, που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα της πόλης, παρουσιάζει μέσω του 9.84  ο Διευθύνων Σύμβουλος της “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑ ΑΕ”, Χρόνης Ακριτίδης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή έξυπνων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια της Αθήνας, την ανακαίνιση στις προσόψεις ιδιωτικών κτιρίων και την ανάπλαση του δρόμου της Βασιλίσσης Ολγας. Η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» αποτελεί μια ελπιδοφόρα εταιρεία που στόχο έχει την… Αθήνα. Δηλαδή, να υλοποιεί δράσεις, μελέτες, να επιμελείται κι εκτελεί έργα με γνώμονα και στόχο την αύξηση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα, αλλά και την αναμόρφωση εμβληματικών και μη κτιρίων της. Πρόεδρος της εταιρείας ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και Διευθύνων Σύμβουλος ο Χρόνης Ακριτίδης. Απόλυτοι γνώστες της Αθήνας, των αναγκών και προτεραιοτήτων της.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις προτεραιότητες των αστικών αναπλάσεων, είναι οι εξής:

-Το έργο για την εισαγωγή έξυπνων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια της Αθήνας, προκειμένου να στηριχθούν κυρίως τα χαμηλότερα σε εισοδήματα νοικοκυριά. Πρόκειται για προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων με ωφελούμενους τους ίδιους τους κατοίκους

– Το έργο ανακαίνισης των προσόψεων ιδιωτικών κτιρίων. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 267 σχετικές αιτήσεις και από αυτές οι 205 έχουν ήδη εγκριθεί. Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά την ανάπλαση των προσόψεων των κτιρίων της πόλης, ανεξάρτητου περιοχής και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.«Είναι ένα “έξυπνο” πρόγραμμα γιατί η πολιτεία επιδοτεί την ανακαίνιση μιας πολυκατοικίας, δίνονται κίνητρα και επιδοτείται  η παραγωγικότητα.

– το έργο της Βασιλίσσης Όλγας, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ και με κατασκευαστικό χρόνο 10 μήνες. « Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και στηρίζεται σε μια μελέτη εφαρμογής που εκπονήθηκε στην Ανάπλαση ΑΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις. «Η καταλυτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι στα μέσα Αυγούστου. Ευελπιστούμε στο τέλος του χρόνου να έχει ξεκινήσει και η ανάπλαση του δρόμου», σημειώνει ο κ. Ακριτίδης.

– Ολοκληρώθηκε ήδη η διαδικασία ένταξης διάσωσης εμβληματικών κτιρίων, όπως για παράδειγμα το κτήριο της Μαρίας Κάλας που διασώζεται και είναι στην οδό Πατησίων και ήδη έχει  ενταχθεί σε χρηματοδότηση ανακατασκευής του σε ένα πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους φορείς, όπως η Εκκλησία της Ελλάδος, που έχουν τέτοια κτίρια και θέλουν να τα διασώσουν.

«Υπάρχουν πολλά εμβληματικά κτίρια στην Αθήνα που πρέπει να σώσουμε και να αναδείξουμε. Κτίρια με ιστορική σημασία, κτίρια τοπόσημα! Κτίρια που ανήκουν, πλην του δήμου, σε ασφαλιστικούς φορείς, στην εκκλησία ή και άλλους φορείς. Πρέπει, τονίζω και πάλι, να τα σώσουμε, να τα αποκαταστήσουμε, να τα αξιοποιήσουμε. Με τη συνεργασία των Αθηναίων, φιλοδοξούμε ν’ αλλάξει η εικόνα της πόλης μας», σημειώνει ο κ. Ακριτίδης.

Πηγή:athina984.gr



Ροη Ειδήσεων