Τετάρτη 8 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΠλεύρης για την 4η δόση στους άνω των 60: Τετραπλή προστασία από...

Πλεύρης για την 4η δόση στους άνω των 60: Τετραπλή προστασία από βαριά νόσηση

Έκκληση για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός, ακόμα και στις διακοπές, έκανε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και υπογράμμισε πως, η αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων εβδομάδων, δεν έχει αποτυπωθεί έντονα στα νοσοκομεία.

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου, ο κ. Πλεύρης είπε πως «οι άνω των 60 και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με το ECDC, θα πρέπει να κάνουν τώρα, αυτήν την περίοδο, την τέταρτη δόση του εμβολίου, καθώς έχουμε τα στοιχεία ότι η τέταρτη δόση αν γίνει τώρα, προστατεύει τέσσερις φορές περισσότερο από την βαριά νόσηση.

Για τους υπόλοιπους, την ομάδα πληθυσμού 30-59 ετών για την οποία έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τον γιατρό τους».

Για την φωτιά στην Πεντέλη, ο κ. Πλεύρης είπε «θέλω να ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα, στον δικό μας τομέα, το ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες του» και τόνισε ότι το Νοσοκομείο Παίδων είναι έτοιμο για να λειτουργήσει ξανά, όταν δοθεί το «πράσινο φως» από τους αρμόδιους, ώστε να επιστρέψουν σε αυτό και τα παιδιά που απομακρύνθηκαν κατά την εκκένωση.

Αναφορικά με τους ανθρώπους που αναζήτησαν ιατρική φροντίδα στην διάρκεια της φωτιάς στην Πεντέλη, ο κ. Πλεύρης είπε «έχουμε μία περίπτωση που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”. Βάσει της πρόγνωσης ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Όλοι οι άλλοι, είχαν μικρότερα εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα και είναι καλά».

Πηγή: athina984.gr



Ροη Ειδήσεων