Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΗ πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (18/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (18/10)

Μια παράσταση χορού που ασχολείται με την επικοινωνία ανάμεσα στο σώμα, στη μουσική, στις εικόνες και στον χώρο. Το Τελλόγλειο Ιδρυμα παρουσιάζει απόψε την «Αφηρημένη», απευθείας από την Κύπρο. Παράσταση 18 και 20/10 στις 7.30 μ.μ., Εργαστήριο: 20/10, στις 6-9 μ.μ. Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη.

Οι σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, Βασιλική Καραγιάννη (φωτ.), Μαρία-Ηλιάνα Κατσούρα και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσουν άριες σπουδαίων συνθετών όπερας, στο πλαίσιο μιας συναυλίας για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Μαζί τους σε αυτό το μουσικό ταξίδι συμμετέχει και η Ορχήστρα Νέα Πορεία. Στη διεύθυνση της ορχήστρας είναι η Νίνα Πατρικίδου. Στις 9 μ.μ., θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5.

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι μέσα από τα μάτια της Μάρθα Γκράχαμ» συνδυάζει την κλασική φιλολογία με την τέχνη του σύγχρονου χορού για να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο ερμήνευσε η Αμερικανίδα χορογράφος Μάρθα Γκράχαμ την αρχαία ελληνική μυθολογία και τους αρχαίους ελληνικούς ήρωες στο έργο της. Σύλληψη – έρευνα: Δρ Νίνα Παπαθανασοπούλου. Στις 9 μ.μ., θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει παραστάσεις που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου «Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες μετακίνησης». Απόψε προβάλλονται τα έργα «Σαν πνεύμα καθαρό», «Ο μπεχτσής/Ο νυχτοφύλακας» και «Ασπρα άλογα στο Γκάζι». Στις 8 μ.μ., κτίριο: Παλαιοί Φούρνοι, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ο Αγγελος Χατζάς παρουσιάζει έως τις 29 Νοεμβρίου το έργο «Δόκτωρ Γκλας» του Γιάλμαρ Σέντερμπεργκ, από την εταιρεία θεάτρου «Νεάπολις». Πρόκειται για ένα νουάρ έργο, με σκοτεινές σκιές, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Σέντερμπεργκ. Δευτέρα – Τρίτη, στις 9 μ.μ., θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168.
Πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων