Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΠειραιώςΔήμος Πειραιά: Προπληρωμένες κάρτες από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε 500 οικογένειες για είδη...

Δήμος Πειραιά: Προπληρωμένες κάρτες από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε 500 οικογένειες για είδη πρώτης ανάγκης

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι συντονισμένες ενέργειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π. που στόχο έχουν την πάταξη των κοινωνικών ανισοτήτων και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διένειμε και αυτόν τον μήνα προπληρωμένες κάρτες για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης σε 500 ωφελούμενα νοικοκυριά, στο πλαίσιο της αντίστοιχης δράσης του προγράμματος Social Innovation.

Εδώ και 6 μήνες, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διανέμει μηνιαίως 500 προπληρωμένες κάρτες για είδη πρώτης ανάγκης, με τήρηση αυστηρών κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική δράση της ΚΟ.Δ.Ε.Π., μέσω του προγράμματος Social Innovation και της αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, επ’ ωφελεία των πλέον κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών του Πειραιά.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα ακόμα «μαξιλαράκι» στήριξης αδύναμων νοικοκυριών, που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ζωής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τις δράσεις κοινωνικού σκοπού, για  την ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών του Πειραιά, όπως είναι οι προπληρωμένες κάρτες για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μην στερούνται βασικά αγαθά, τα οποία είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Διευρύνουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, στηρίζοντας όσο περισσότερο μπορούμε τους συμπολίτες μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες και έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. θα συνεχίσουν με αίσθημα αλληλεγγύης να δείχνουν εμπράκτως το κοινωνικό τους πρόσωπο, ενισχύοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π.  Γιάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Όπως συνηθίζω να λέω, στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος!

Και αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα για να εντυπωσιάσουμε. Είναι μια καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε στον Πειραιά ύστερα από πολυετή, σχεδιασμένη και επίπονη εργασία.

Οι κόποι μας πιάνουν τόπο και τα μελετημένα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. δίνουν πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πιο αδύναμα νοικοκυριά της πόλης. Γι΄ αυτό και νιώθουμε αρκετά ικανοποιημένοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε εδώ.

Συνεχίζουμε διεκδικώντας ακόμα περισσότερες δράσεις για τους οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια πόλη πρότυπο, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, στο πλαίσιο των αρχών της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης».



Ροη Ειδήσεων