Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΝήσωνΔήμος Σαλαμίνας: Αποκαλυπτήρια μνημείου Σαλαμινίων πεσόντων ναυτικού και στρατού κατά τον Β'...

Δήμος Σαλαμίνας: Αποκαλυπτήρια μνημείου Σαλαμινίων πεσόντων ναυτικού και στρατού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πραγματοποιήθηκε  με συγκίνηση αλλά και επισημότητα η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου που τοποθετήθηκε στο μνημείο επί της Ακτής Καραϊσκάκη, στην καρδιά της Σαλαμίνας.

Τα αποκαλυπτήρια του έργου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αρχηγού του Π.Ν. Aντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

 Το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές ΝΔ Β’ Πειραιά κ.κ. Γ.Βρεττάκος, Μ.Λιβανός, Δ. Μαρκόπουλος, Ι. Τραγάκης, οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού & Στρατού του νησιού μας, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι υποψ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ο. Παπασάββας και Σ. Σπυρίδων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου.

Όλοι οι παριστάμενοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την ανέγερση του μνημείου, καθώς από όλους αναγνωρίστηκε το έλλειμμα απόδοσης τιμής και μνήμης στους Σαλαμινίους που προσέφεραν τόσα πολλά.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε πως αυτό το έργο-  ωδή στην προσφορά για τους αγώνες του Έθνους μας – αποτελεί ύψιστο σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενεές. Ευχαρίστησε δε τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού -παραρτήματα Σαλαμίνας για την άριστη συνεργασία και την συμβολή τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας και τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, την επιμνημόσυνο δέηση και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.



Ροη Ειδήσεων