Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΠειραιώςΔήμος Πειραιά: Με μεγάλη συμμετοχή η 4η Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης»

Δήμος Πειραιά: Με μεγάλη συμμετοχή η 4η Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης»

Κολυμπάμε για τη ζωή! Κανένας μόνος του απέναντι στον καρκίνο!

Μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης από δημότες του Πειραιά και αθλητές δημιουργήθηκε στην  4η  σκυταλοδρομία κολύμβησης «Βασίλης Τοκάκης»,  η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, από τον Δήμο Πειραιά,  τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», στο κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στην πλαζ  Βοτσαλάκια.

Η σκυταλοδρομία – θεσμός είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συμβούλου επικοινωνίας του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος  έφυγε στα 44 χρόνια του, χτυπημένος από τον καρκίνο και ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε και έκανε πράξη αυτή τη σκυταλοδρομία αγάπης, για τον συνάνθρωπο.

Πρεσβευτής της σκυταλοδρομίας αγάπης ήταν ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών Θοδωρής Βλάχος.

Στη σκυταλοδρομία αγάπης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον γιο του Πέτρο και την κόρη του Γιολάντα, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Νίκος Γέμελος,  αθλητές από τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό, το κολυμβητικό τμήμα και το τμήμα σύγχρονης κολύμβησης του Άρη Νικαίας κ.ά.

Συνολικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν  τις  350.

Στη σκυταλοδρομία κολύμβησης παρευρέθηκαν οι γονείς του Βασίλη Τοκάκη,  Γιάννης και  Δήμητρα Τοκάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να  συνεισφέρουν με όποιο ποσό επιθυμούσαν, στο έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. Η σκυταλοδρομία κολύμβησης εντάσσεται στις «Ημέρες Θάλασσας 2023».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χθες στον Πειραιά κολυμπήσαμε για καλό σκοπό. Η σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης» που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μας κολυμβητήριο είχε σκοπό να βοηθήσουμε τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», έναν πειραιώτικο, δραστήριο σύλλογο, ο οποίος στηρίζει τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο, αλλά και τις οικογένειές τους. Η ξεχωριστή αυτή σκυταλοδρομία κολύμβησης, ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με πρωτοβουλία του συμβούλου μου Βασίλη Τοκάκη, που έφυγε πρόωρα στα 44 του χρόνια και χαίρομαι για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την αθλητική δράση που έχει κοινωνικό σκοπό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρεσβευτή της εφετινής διοργάνωσης, τον προπονητή της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρή Βλάχο που βρέθηκε στο κολυμβητήριό μας και κολύμπησε, όπως και όλους τους πολίτες και τις ομάδες που συμμετείχαν, καθώς και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  για τη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«4η Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης», μια δράση που έχει γίνει θεσμός πλέον στον Πειραιά, στο δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος». Φτιάξαμε την μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων,  για να δηλώσουμε ότι κανένας δεν είναι μόνος.  Θεωρώ ότι αυτό το σύνθημα ταιριάζει σήμερα όσο ποτέ. Κανένας μόνος στην ασθένεια, στον πόνο, στην στεναχώρια, στις καταστροφές. Είμαστε όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε».

Η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

«Τιμούμε  τη μνήμη του Βασίλη Τοκάκη, ενός φίλου και συνεργάτη με όραμα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Κολυμπάμε για τη ζωή, σε μια σκυταλοδρομία αγάπης και αλληλεγγύης για όλους τους ασθενείς με καρκίνο, που δίνουν τον υπέρτατο αγώνα ζωής. Στηρίζουμε  τον Όμιλο  Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα από τον Πειραιά:  Κανένας μόνος του απέναντι στον καρκίνο!».

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, τόνισε:

«Με πολύ χαρά και συγκίνηση συμμετείχα σε μια πολύ σπουδαία δράση του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν. για τον προσωπικό μου φίλο Βασίλη Τοκάκη, που «έφυγε» νωρίς από τη ζωή. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την μνήμη του. Χαίρομαι που μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν  σε αυτήν τη σκυταλοδρομία αγάπης, την αλυσίδα αγάπης κατά του καρκίνου»

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ  Αναστασία Πασακοπούλου, σε δήλωσή της,  επεσήμανε: 

«Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε η σκυταλοδρομία αγάπης: «κολυμπάμε για τη ζωή».  Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη.

Η δράση γίνεται   στη μνήμη του Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος άφησε αυτήν την παρακαταθήκη, δηλαδή να γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. 

Το μήνυμα και ο σκοπός του ομίλου μας είναι: κανένας ποτέ μόνος του μπροστά στον καρκίνο».

Ο πατέρας του Βασίλη Τοκάκη,  Γιάννης Τοκάκης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που το όνομα του Βασίλη θα μείνει πλέον σαν θεσμός στον Πειραιά, σε μια πόλη στην οποία γεννήθηκα εγώ, γεννήθηκε ο παππούς του,  ο Βασίλης Τοκάκης και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που υπάρχει αυτή η εκδήλωση.

Ο Βασίλης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο Πειραιά και ήταν φίλαθλος του Ολυμπιακού, αγαπούσε πολύ τον Πειραιά.

Ευχαριστώ όλους που κρατάτε την μνήμη του γιου μου ζωντανή».

Στη σκυταλοδρομία αγάπης παρευρέθηκαν επίσης: ο Βουλευτής Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ρέππας και Κυριακή Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Γιάννης Χατζηαλέξης.



Ροη Ειδήσεων