Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΚαλαίσθητοι μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία...

Καλαίσθητοι μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Φυλής

Πάνω από 40 καλαίσθητους μωβ κάδους ώστε οι συμπολίτες να έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώνουν ρούχα, υποδήματα και τσάντες που δεν χρησιμοποιούν, τοποθέτησε ο Δήμος Φυλής σε κεντρικά σημεία σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή.

Η χρήση των κάδων είναι ιδιαίτερα απλή και πάνω τους αναγράφονται σαφείς οδηγίες.

Τηρώντας τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού κάνουμε διαρκή βήματα για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος εφαρμόζοντας όλες τις δυνατότητες για προγράμματα ανακύκλωσης και επανάχρησης απορριμμάτων και αντικειμένων.

Ένα από αυτά είναι και οι μωβ καλαίσθητοι κάδοι που τοποθετήσαμε σε κεντρικά σημεία του Δήμου Φυλής και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα και τα το χρησιμοποιήσουν προς όφελος του περιβάλλοντος και ευπαθών συνανθρώπων μας ” δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μιχάλης Οικονομάκης.

Λίγα λόγια για τους μωβ κάδους και τα κοινωνικά – περιβαλλοντικά οφέλη τους:

  Η RECYCOM τοποθετεί ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, δημαρχεία κλπ. σε συνεργασία με Δήμους / Επιχειρήσεις και Οργανισμούς που μπορούν να προσφέρουν φιλοξενία σε ανάλογους χώρους

⇒  Τα ρούχα μαζεύονται τακτικά από εκπαιδευμένο προσωπικό τ και αποθηκεύονται σε αποθήκες για σκοπούς διαχείρισης.

Τι γίνονται  τα ρούχα;

⇒  Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς. 

⇒  Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. 

⇒  Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης (λόγω έλλειψης εργοστασίου διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στην Ελλάδα) με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Άλλοι Τρόποι Συλλογής

⇒  Τα είδη ρουχισμού συλλέγονται και συγκεντρώνονται σε μικρές αποθήκες, ή σε άλλους χώρους συγκέντρωσης που διαθέτουν τοπικές αρχές, σχολεία, κοινωνικά παντοπωλεία, εκκλησίες, φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η RECYCOM ανταποκρίνεται άμεσα στην τακτική συλλογή των ρούχων, όταν μαζεύεται ένας ικανοποιητικός όγκος.



Ροη Ειδήσεων