Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΠειραιώςΜε μεγάλη επιτυχία η 3η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά στην πλατεία...

Με μεγάλη επιτυχία η 3η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου,  η 3η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Η  πλατεία Κοραή από νωρίς  το πρωί έως αργά το βράδυ «πλημμύρισε» από χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα, αλλά και από μεγαλύτερους δημότες και επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος,  να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά.

Επίσης, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, τα μικρά παιδιά αντιλήφθηκαν καλύτερα τη σημασία της ανακύκλωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης ανακύκλωσαν στο Πολυκέντρο Ανακύκλωσης, πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, συμμετέχοντας σε  κληρώσεις για μεγάλα δώρα.

Στο  Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, οι  μαθήτριες και οι μαθητές δημοτικών σχολείων  του Πειραιάείχαν  την ευκαιρία να παίξουν εκπαιδευτικά  παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση, όπως : Λαβύρινθος,  Φιδάκι, Puzzle,  Ηχητικό Κουίζ, Παιχνίδι Μνήμης και Παρατηρητικότητας, Μπάσκετ, Φουσκωτό πάρκο ανακύκλωσης.

Τα παιδιά  είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν την «κυρία Καθαρούλα» στο μαγαζάκι της, όπως στο ομότιτλο βιβλίο που διένειμε ο Δήμος Πειραιά στα σχολεία  της πόλης.

Οι  αγαπημένοι παραγωγοί του My Radio 104,6  Κατερίνα Ζαρίφη και  Χάρης  Χρονόπουλος,  μετέδωσαν   ζωντανά τον παλμό της γιορτής  από το VAN του σταθμού, που βρισκόταν  στην πλατεία Κοραή.

Στη συνέχεια,  τη «σκυτάλη»  πήρε ο  ανεπανάληπτος κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας,  ο οποίος μέσα από το αστείρευτο χιούμορ του,  μετέφερε  σε μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Η 3η Γιορτή  Ανακύκλωσης, ολοκληρώθηκε με την γεμάτη κέφι και παλμό  συναυλία  «Zero Waste Concert» με τους  δημοφιλείς καλλιτέχνες  Μιχάλη  Stavento  και Ήβη Αδάμου οι οποίοι  ξεσήκωσαν  το κοινό με τις  μουσικές  τους επιτυχίες.

Στο τέλος της γιορτής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης   Παναγιώτης Ρέππας μαζί με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα βράβευσαν τα τρία πρώτα  δημοτικά σχολεία του Δήμου Πειραιά,  50ο,   54ο  και 33ο, τα οποία πέτυχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών σε κιλά και εξασφάλισαν τη θέση τους στο βάθρο του 1ου «Έξυπνου» Σχολικού Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης.

Το 1ο «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης διενεργήθηκε καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους,  με δυναμική κατάταξη βάσει  των επιδόσεων κάθε σχολείου.  Ο Δήμος Πειραιά παρέχει την καινοτόμο υπηρεσία καταγραφής της ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία, όπου έχουν τοποθετηθεί ζυγαριές σε κάδους ανακύκλωσης, προτρέποντας τα παιδιά να ανακυκλώνουν μέσω  της  διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επιπλέον, στη γιορτή κληρώθηκαν και προσφέρθηκαν δώρα στους τυχερούς που ανακύκλωσαν όλη την ημέρα, όπως παιδικά ποδήλατα, tablets,  smartwatches, ηλεκτρικό ποδήλατο κ.ά.

Η εφετινή Γιορτή Ανακύκλωσης, είχε έναν ακόμα σπουδαίο σκοπό. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη του  9χρονου Γιάννη Κορολόγου στη δύσκολη μάχη που δίνει για  τη ζωή του.

Να σημειωθεί ότι, τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό είχε και η θεατρική παράσταση :  «Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 3ης Γιορτής Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Σε αυτή την θεατρική, διαδραστική και μουσική παράσταση, μέσα από το Θέατρο Σκιών, το θεατρικό παιχνίδι και τα μηνύματα του έργου, τα παιδιά έμαθαν για τις αξίες της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η 3η Γιορτή  Ανακύκλωσης είχε τόσο μεγάλη απήχηση. Εκατοντάδες παιδιά  είχαν την ευκαιρία με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες να ενημερωθούν  για τα οφέλη της ανακύκλωσης  και την προστασία του περιβάλλοντος.  H ανακύκλωση  είναι πολύ σημαντική για το μέλλον, για την κυκλική οικονομία, για το περιβάλλον. Δεν είναι μία εφήμερη τάση της εποχής, αλλά είναι μία στάση ζωής, που πρέπει να καλλιεργηθεί στα παιδιά μας από  μικρή ηλικία και πιστεύω ότι η νέα γενιά θα τα καταφέρει καλύτερα από τη δική μας και σε αυτόν τον τομέα.   Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα για τη διοργάνωση   και όλους  όσους συμμετείχαν στην  πολύ επιτυχημένη 3η Γιορτή Ανακύκλωσης.

Ευχαριστώ θερμά όλο τον κόσμο που συνέβαλλε στον κοινωνικό σκοπό της Γιορτής Ανακύκλωσης, στηρίζοντας τον  9χρονο Γιάννη Κορολόγο στη μάχη που δίνει για τη ζωή του. Για ακόμη μια φορά, οι Πειραιώτες ανέδειξαν την αλληλεγγύη που τούς διακρίνει».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:

«Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας περισσότερα από 700 παιδιά από σχολεία της πόλης επισκέφθηκαν την 3η Γιορτή Ανακύκλωσης. Παίξαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε μέσα από το παιχνίδι τη σημασία της ανακύκλωσης και το πόσο ωφελεί την πόλη μας και το περιβάλλον.

Νωρίτερα, στην πλατεία, το  My Radio 104,6  μετέδωσε ζωντανά  τη  γιορτή, μαζί  μας ήταν ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και ακολούθησε η μεγάλη συναυλία με τον Μιχάλη  Stavento και  την  Ήβη Αδάμου.

Περάσαμε πολύ όμορφα και θεωρώ ότι ήταν η πιο πετυχημένη γιορτή ανακύκλωσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλο τον κόσμο που ήταν μαζί μας».



Ροη Ειδήσεων