Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΠειραιώςΣυνάντηση της Αντιδημάρχου Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνας Ζαρακέλη με...

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνας Ζαρακέλη με τον Πρέσβη του Περού στην Ελλάδα, H.E. Javier Yepez Verdequer

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα  Ζαρακέλη  υποδέχθηκε σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρέσβη του Περού στην Ελλάδα,  H.E. Javier Yepez Verdequer.

Τον Πρέσβη συνόδευε ο αναπληρωτής αρχηγός αποστολής κ. Edgan Alvarado Salamanca.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν μεταξύ άλλων, για  τη συμμετοχή της Πρεσβείας του Περού στο 2ο  Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Πειραιά από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, καθώς και για την ενδεχόμενη συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά του περουβιανού εκπαιδευτικού πλοίου «BAP UNION», με αφορμή την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Στη συζήτηση τέθηκε και η πρόταση αδελφοποίησης του Δήμου Πειραιά με το λιμάνι της Λίμα, Callao, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνα  Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε: 

«Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, συναντήθηκα με ιδιαίτερη χαρά με τον Πρέσβη του Περού. Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την Πρεσβεία του Περού στο 2ο  Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», με τις παραδοσιακές τους γευστικές προτάσεις και δημιουργίες. Συζητήσαμε την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας μας, καθώς πιστεύουμε πως τέτοιες πρωτοβουλίες συνεισφέρουν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και στη βαθύτερη γνωριμία μεταξύ των πολιτών μας».

Στο τέλος της συνάντησης,  η κα Ζαρακέλη προσέφερε στον κ. Verdequer  μια  μινιατούρα του Λέοντος του Πειραιά.



Ροη Ειδήσεων