Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΥγείαΣυνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με την Επιτροπή Υγείας της Περιφέρειας Anhui, της...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με την Επιτροπή Υγείας της Περιφέρειας Anhui, της Κίνας

Γ. Πατούλης: «Κοινός μας στόχος η διεύρυνση συνεργασίας σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως ο Τουρισμός Υγείας και η εκπαίδευση»

Με αντικείμενο την περαιτέρω προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα μέσω ανάπτυξης αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν την Υγεία, την εκπαίδευση, και γενικά την διάδοση του Ιπποκρατικού πνεύματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Προέδρου του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλη με τα μέλη της Επιτροπή Υγείας της Περιφέρειας Anhui, της Κίνας, τα οποία επισκέφθηκαν την Αττική κατόπιν πρόσκλησης του κ. Πατούλη.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε την επιτροπή τόνισε ότι η Ελλάδα δύναται να αποτελέσει όχι μόνο πόλο έλξης για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας, ως χώρα παροχής σύγχρονης, εξελιγμένης ιατρικής φροντίδας και στον τομέα της ταχύτατα εξελισσόμενης υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά και ως κέντρο συνεργασίας μεταλαμπαδεύοντας την τεχνογνωσία των Ελλήνων επιστημόνων στα Νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της Κίνας.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας των πανεπιστημίων των δύο χωρών με συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες όπως σεμινάρια, ερευνητικά πρωτόκολλα και ανταλλαγή φοιτητών και προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Κινέζικης Ιατρικής καθηγητή Hu Fan, ως αρχή της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Κινέζικης Ιατρικής του Anhui με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, να έλθει στην Ελλάδα στις 16 – 22 Οκτωβρίου όπου για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, μαζί με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και το Διεθνές Ίδρυμα της Κω οργανώνουν το πρώτο Ιπποκρατικό σχολείο για φοιτητές της ιατρικής στο πλαίσιο της Ορκωμοσίας των Αρίστων Ιατρών που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στο Ασκληπιείο της Κω.

Ο επιθεωρητής της επιτροπής Υγείας στην Επαρχεία AnhuiZhou Tao και επικεφαλής της επιτροπής Υγείας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Δρ. Γιώργο Πατούλη για την πρόσκληση συνεργασίας της περιφέρειας του Anhui και της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα Υγείας υπό την καθοδήγηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και τόνισε την σημασία της επίσκεψης της επιτροπής στην Ελλάδα προς όφελος και των δύο χωρών, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (IVF).

Ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου της Κινέζικης Ιατρικής στο AnhuiHu Fan ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δρ. Γιώργο Πατούλη για την πρόσκληση να έλθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο για να συμμετάσχει στο Ιπποκρατικό Σχολείο και στην Ορκωμοσία των Αρίστων ιατρών στην Κω και ανέφερε ότι η συνεργασία των Πανεπιστημίων της Κίνας και της  Ελλάδας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και ιδιαίτερα της Υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένο, υψηλό επίπεδο. 

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ΓΓ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής κ. Κώστας Πάντος, ο οποίος τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις του Τουρισμού Γονιμότητας της Ελλάδας τονίζοντας ότι στόχος είναι να προσελκύσουμε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπαραγωγής στη χώρα τους, τα οποία σχετίζονται με την δωρεά ωαρίων, την παρένθετη μητέρα, την ηλικία της γυναίκας και να τους προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Κατά την επίσκεψη της επιτροπής Υγείας της Περιφέρειας του Anhui στην Περιφέρεια Αττικής ήταν επίσης παρόντες ο υποδιευθυντής του τμήματος ανάπτυξης της Κινέζικης Ιατρικής της περιφέρειας του Anhui καθηγητής Wu Huacheng,  και ο Πρόεδρος του δεύτερου αδελφοποιημένου Νοσοκομείου με το Πανεπιστήμιο Κινέζικης Ιατρικής του Anhui Καθηγητής Dong Changwu.

Από Ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης και ο Γενικός Γραμματέας του GDHI Επιτ. Καθηγητής Αντώνης Πολυδώρου Πρεσβευτής του Ελληνικού Τουρισμού.



Ροη Ειδήσεων