Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΝέες Γωνιές  Ανακύκλωσης  στον Δήμο Ασπροπύργου

Νέες Γωνιές  Ανακύκλωσης  στον Δήμο Ασπροπύργου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα Νέων Γωνιών Ανακύκλωσης  σε διάφορα σημεία της πόλης. Το έργο αφορά συστήματα υπόγειων κάδων για ανακυκλώσιμα και βιοαπόβλητα αντικείμενα. Η τοποθέτησή τους, μετά το  κέντρο  επεκτείνεται και στους υπόλοιπους οικισμούς, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των Ασπροπύργιων και να αναβαθμίζοντας αισθητικά την εικόνα της πόλης.

Με την εγκατάσταση των μηχανισμών υπογειοποίησης κάδων, αναβαθμίζεται τόσο λειτουργικά, όσο και αισθητικά ο δημόσιος χώρος (πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι πρασίνου), καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον ξέχειλοι κάδοι. Οι νέοι κάδοι θα συμβάλλουν και στον περιορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων του Δήμου, με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, το κόστος αποκομιδής και την καθημερινότητα των δημοτών, καθώς θα καταστεί δυνατή η αποσυμφόρηση της πόλης.

Στην από κοινού τους δήλωση, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου,  κ. Μιχάλης Ψωμιάδης, ανέφεραν: « Ο Δήμος μας συνεχίζει να εφαρμόζει με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα την φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Χρειάζεται να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να μένουμε στάσιμοι, βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα ζωής του δημότη και το αστικό αποτύπωμα στο περιβάλλον».

Οι νέες γωνιές Ανακύκλωσης βρίσκονται  στα παρακάτω σημεία:

Πλατεία Αλωνίστρας, Πλατεία Αγωνιστών πλησίον 2ου Δημοτικού, Πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννου Προδρόμου και Μεγαρίδος, Πλατεία Παυσίλιπου επί των οδών Αγίας Τριάδος και Αχαρνών, Πλατεία Ασπροπύργιων Ομογενών, έναντι Αστυνομίας, Πλατεία Αντίστασης έναντι Νεκροταφείου, Πλατεία μεγάλου Αλεξάνδρου (Απόμερο), στο Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου και εντός του Αγροκηπίου επί της οδού Εθνικής Αντίστασης.



Ροη Ειδήσεων