Κυριακή 19 Μαΐου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΔωρεάν στην πόλη την Τρίτη 30 Ιανουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 30 Ιανουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τρίτη 30/1.

Ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα – τα οποία πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς – δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Έκθεση Γιάννη Αδαμάκη με τίτλο “Passepartout”

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζειτη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη “Passepartout” στην οποία θα δούμε ζωγραφικά έργα διαφόρων διαστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο [Jean] Passepartout, αντιήρωας του Ιούλιου Βερν, δανείζει το όνομά του στην έκτη ατομική έκθεση του Αδαμάκη, στην γκαλερί Ζουμπουλάκη• σύμβολο της αιώνιας δοκιμασίας, της πολυμήχανης ‘ζαβολιάς’, του ατέρμονου ταξιδιού που χαρακτηρίζουν όλη τη ζωγραφική πορεία του καλλιτέχνη. Στα έργα της νέας δουλειάς συναντά κανείς εικόνες από το μεγαλύτερο μέρος της ζωγραφικής του πορείας.Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τον Βερν, φωτογραφικές μνήμες, παιχνίδια ανασύρουν την περιπέτεια που ξεκινά από την παιδική ηλικία. Ανάμεσα σε όλα αυτά, ο ζωγράφος, όπως σημειώνει, “αγωνίζεται να κερδίσει μια ιλαρή ουτοπία, μια ανέφικτη διαβεβαίωση. Μια οδυνηρή εκπλήρωση”.

Ο Γιάννης Αδαμάκης γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 37 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία και Τουρκία. Η έκθεση “Passepartout” είναι η έκτη ατομική του έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και εικαστικούς καταλόγους, ενώ ζει και εργάζεται στην Αθήνα.



Ροη Ειδήσεων