Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήMain RightΈρχεται παράταση για τη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

Έρχεται παράταση για τη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

Μέσα στην ημέρα θα ξεκαθαριστεί αν τελικά θα περάσει το αίτημα που έχουν οι επαγγελματίες, ούτως ώστε να τους δοθεί ολιγοήμερη παράταση από το υπουργείο Οικονομικών στην διασύνδεση των 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS, καθώς παραμένουν άλυτα κάποια τεχνικά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την έγκαιρη ολοκλήρωση του συνόλου των διαδικασιών.

Οι επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν έως σήμερα τη σύνδεση είναι χιλιάδες και ο ακριβής αριθμός τους θα είναι αυτός που αναμένεται να παίξει ρόλο στην παράταση που έχουν ζητήσει. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών έχει κάνει σαφές πως το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί, καθώς αποτελεί ένα από τα ορόσημα για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους νέους υπόχρεους εγκατάστασης POS, το περιθώριο μη επιβολής προστίμου 1.500 ευρώ μετατέθηκε από την 1η Μαρτίου στην 1η Απριλίου, υπό την προϋπόθεση παραγγελίας των POS έως τις 29 Φεβρουαρίου ενώ εάν έχουν καταθέσει αίτηση για την προμήθεια αλλά εκκρεμεί η εγκατάσταση, τότε το περιθώριο συμμόρφωσης μπορεί να φτάσει μέχρι 31 Mαρτίου.



Ροη Ειδήσεων