Σάββατο 27 Ιουλίου 2024


ΑρχικήTop Επικαιρότητα«Κλειδώνει» η συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη - Ποια σενάρια εξετάζει...

«Κλειδώνει» η συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη – Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση

Οι τελικές λεπτομέρειες για τη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να «κλειδώσουν» σήμερα, Παρασκευή.

Στόχος είναι η επιτροπή των αγροτών που θα έχει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκπροσωπεί το σύνολο των μπλόκων. Η κυβέρνηση πάντως στέλνει το μήνυμα του διαλόγου με την επισήμανση οι αγρότες να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο κεντρικών σημείων του οδικού δικτύου.

«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος. Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην κυβέρνηση ψάχνουν να δουν αν υπάρχει περιθώριο για ένα μικρό «λίφτινγκ», αναδιαμόρφωση δηλαδή σε κάποια μέτρα στήριξης. Αυτό βέβαια που επισημαίνεται είναι πως τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι περιορισμένα, ενώ υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ανακοινωθεί ένα πακέτο μέτρων στήριξης.

Στην κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, εστιάζουν στα εξής θέματα:

Στην επιτάχυνση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο
Να υπάρξουν συγκεκριμένες διευκολύνσεις στο ενεργειακό πεδίο με το βάρος να πέφτει κυρίως στην στήριξη των αγροτών από τη Θεσσαλία
Να ενταθεί η μάχη απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων



Ροη Ειδήσεων