Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΑπόψειςΠώς η δικαιοσύνη που «ξέπλυνε» τον Μίχο θα αποκαλύψει τη συγκάλυψη για...

Πώς η δικαιοσύνη που «ξέπλυνε» τον Μίχο θα αποκαλύψει τη συγκάλυψη για τα Τέμπη;

Οργή σε όλη τη χώρα για την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια – Ζούμε στη χώρα που ανεξαρτήτως του τι έχεις κάνει έτσι και γνωρίζεις κάποιον…. μπορείς να την βγάλεις «λάδι»

Σε αναβρασμό είναι η κοινωνία για την απόφαση της δικαιοσύνης να αθωώσει τον Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορούταν για τον βιασμό και την εκμετάλλευση της 12χρονης από τα Σεπόλια. Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το μαγαζί του 55χρονου και έσπασαν τζαμαρίες.

Ο κόσμος βράζει γνωρίζοντας ότι δικαιοσύνη στην Ελλάδα σημαίνει συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων. Πώς άραγε την πλήρωσε μόνο η μητέρα και ο βασικός ύποπτος την έβγαλε λάδι;

Άραγε η δικαιοσύνη αυτή που αθώωσε τον Μίχο θα φέρει τη δικαιοσύνη για τα Τέμπη; Άραγε η δικαιοσύνη που συγκαλύπτει τους βιαστές θα βρει τους πραγματικούς ενόχους για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα; Άραγε η δικαιοσύνη που στέλνει στη φυλακή τη μητέρα που είναι η εύκολη λύση και αθωώνει τον Μίχο με τις γνωριμίες, θα στείλει στη φυλακή πρόσωπα που ευθύνονται για την τραγωδία στα Τέμπη; Τα άραγε πολλά και η απάντηση μία… Η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι τυφλή και κοιτάει το συμφέρον και τις γνωριμίες…

Το χρονικό της απόφασης για τον Μίχο

Η εισαγγελική λειτουργός μετά από 33 συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου, ο οποίος ήταν και ο βασικός κατηγορούμενος σε τρεις από τις επτά κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος μόνο για τη διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης απέναντι στη μητέρα της 12χρονης, ζητώντας την πλήρη ενοχή για όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Συγκεκριμένα για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας και μάλιστα από πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.



Ροη Ειδήσεων