Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚολωνός: Στη φυλακή Ηλίας Μίχος και «Μιχάλης» για τον βιασμό της 12χρονης...

Κολωνός: Στη φυλακή Ηλίας Μίχος και «Μιχάλης» για τον βιασμό της 12χρονης -Ελεύθερη η μητέρα και άλλοι 17

Ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό θα αφεθούν 17 καταδικασθέντες για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση για τους 17 καταδικασθέντες της υπόθεσης της 12χρονης από τον Κολωνό, ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση.

Επομένως, στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης». Εκτός φυλακής θα βρεθεί άμεσα και η μητέρα της 12χρονης, για την οποία η 12χρονη έλεγε «αφήστε τη μαμά μου, είναι αθώα». Στους δύο βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκαν επιπλέον χρηματικές ποινές, που για τον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και στον «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίπτωση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ), ενώ για άλλους ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις έως 25.000 ευρώ.

Αίτημα για αναστολή -πλην των 17- κατέθεσε και ο «Μιχάλης», που με τη συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Πλην όμως, η προσπάθειά του να βγει από τη φυλακή ως τη δευτεροβάθμια δίκη δεν βρήκε θετική ανταπόκριση ούτε από την εισαγγελέα ούτε από το δικαστήριο.

Έτσι, πλην της μητέρας που καταδικάστηκε σε 20 μήνες για εκβίαση, έχοντας ήδη σχεδόν 18 μήνες προσωρινή κράτηση, αύριο αναμένεται να βγουν από τη φυλακή και οι άνδρες που καταδικάστηκαν για την κόλαση που βίωσε η ανήλικη.

Να σημειωθεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο για τους αποκαλούμενους «πελάτες» είναι οι εξής:

  • Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί.
  • Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη.
  • Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν, για απόπειρα γενετήσιας πράξης.
  • Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα, σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων για αδικήματα όπως γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, απόπειρα γενετήσιων πράξεων και παιδική πορνογραφία.

Το δικαστήριο, τελικά, αποδέχθηκε την πρόταση και έτσι, με  εξαίρεση τον Ηλία Μίχο και τον καταδικασμένο ως δεύτερο μαστροπό, τον αποκαλούμενο «Μιχάλη», οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης καθώς και η μητέρα της θα βρεθούν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Νωρίτερα, το δικαστήριο προχώρησε στη συγχώνευση των ποινών για τον Μίχο και τον «Μιχάλη». Για τον 55χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ αποφάσισε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 27 έτη κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 20) και για τον 59χρονο πρώην ναυτικό ποινή κατά συγχώνευση 18 ετών.



Ροη Ειδήσεων