Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΔιαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Η φραστική επίθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη αποτέλεσε την αφορμή για τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Το επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε με προσβλητικό τρόπο στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας, η οποία ήταν παρούσα στην αίθουσα. Η φραστική επίθεση ήταν τόσο έντονη που οδήγησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, να ξεσπάσει σε κλάματα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Η ηγεσία του κόμματος θεώρησε ότι η συμπεριφορά του κ. Πολάκη ήταν απαράδεκτη και αντίθετη με τις αξίες και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια κίνηση που αποσκοπεί στη διασφάλιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στις πολιτικές διαδικασίες. Το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη για ευπρέπεια και υπευθυνότητα στον πολιτικό λόγο και τις πράξεις των εκπροσώπων του λαού.



Ροη Ειδήσεων