Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΒίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας εκβιαστών- Έβαζαν φωτιές και έσπαγαν...

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας εκβιαστών- Έβαζαν φωτιές και έσπαγαν καταστήματα

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Σειρά αδικημάτων όπως εκβιάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, καθώς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών εντός Αττικής αποκαλύφθηκε ότι διέπρατταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ μετά την συμπλοκή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν το πρωί της Τρίτης, συνολικά συνελήφθησαν 14 μέλη της οργάνωσης, οι 3 είναι αλλοδαποί ενώ μέχρι τώρα εξιχνιάσθηκαν 78 εκβιάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, τέσσερις εμπρησμοί καταστημάτων κι ένας εμπρησμός οχήματος, μία έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων και μία σε οικία.

Η δράση της συμμορίας 

Διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω μέλη παρείχαν συστηματικά υπηρεσίες ασφαλείας σε φυσικά πρόσωπα, ως «σωματοφύλακες» και δεδομένης της φήμης που απέκτησαν από την ενασχόληση τους με την «νύχτα» και την «προστασία» των καταστημάτων, πολλές φορές τους αναθέτονταν να επιληφθούν ως ενδιάμεσοι επιλύοντας, προσωπικές διαφορές προσώπων, με την απειλή ή και συχνά την χρήση βίας.

Ενδεικτικά είναι τα βίντεο που αναδεικνύουν την δράση τους.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν και σε επεισόδια μεταξύ φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων με σκοπό είτε την αμοιβή είτε για να προξενήσουν «ζημιά» σε μέλη έτερης εγκληματικής οργάνωσης που θα συμμετείχαν στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Τέσσερα εκ των μελών της ομάδας συμμετείχαν και στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην οδό Κόνιαρη, έξωθεν του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας, δύο από τα μέλη της οργάνωσης είχαν ρίξει χειροβομβίδα σε είσοδο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Στον 1ο και στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας διαμένουν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας του «Παναθηναϊκού» και συγκεκριμένα, ο επί 13 χρόνια πρόεδρος του «συνδέσμου-κλάμπ» του «Παναθηναϊκού» στη περιοχή του Γκύζη και ο έτερος μέλος του κεντρικού «συνδέσμου-κλάμπ του Παναθηναϊκού», που βρίσκεται επί της Λ. Αλεξάνδρας.

Τι βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκαν 16 έρευνες σε οικίες στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 περίστροφα, 2 τυφέκια, 11 χειροβομβίδες, πλήθος φυσιγγιών και μαχαιριών, 2 αλεξίσφαιρα γιλέκα,αλεξίσφαιρα γιλέκα καθώς και ναρκωτικά, 800 γρ. κοκαϊνη και δύο κιλά κάνναβη.

Μεταξύ άλλων  εκτοπίστηκαν  έντεκα αυτοκίνητα, έντεκα μοτοσικλέτες, η μία κλεμμένη και η άλλη παραποιημένη καθώς και το ποσό των 248.090 ευρώ.



Ροη Ειδήσεων