Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΣτην Κουμουνδούρου οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Αυγής - Τους αγνόησε ο Κασσελάκης

Στην Κουμουνδούρου οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Αυγής – Τους αγνόησε ο Κασσελάκης

Νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου», αντιδρώντας στις περικοπές που σχεδιάζει η ηγεσία του κόμματος.

Η Τζούλη Τσίγκα σε ανάρτησή της έγραψε: «Staycation απλήρωτοι έξω από την Κουμουνδουρου», περιμένοντας εν μέσω καύσωνα για να τους δεχτούν στην Πολιτική Γραμματεία. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αποχώρησε χωρίς να τους δει.

Η κινητοποίηση απέναντι από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου ξεκίνησε στις 13.30, την ώρα που στο εσωτερικό συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία. Την ίδια ώρα, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που επίσης, κατά πληροφορίες, μπαίνει σε δίνη περικοπών, με τις αντιδράσεις να είναι έντονες στα social media.

«Η εφημερίδα έχει ιστορία, οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία» και «εδώ, εδώ και κάθε μέρα εδώ, μέχρι να πληρώσει το αφεντικό» είναι τα δυο βασικά συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Οι εργαζόμενοι της «Αυγής», μεταξύ άλλων, ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να μη γίνουν περικοπές, να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να μην συρρικνωθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο». Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 17/7, από τις 12.00 έως τις 16.00.



Ροη Ειδήσεων