Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΠροκλητικός Ερντογάν: «Αδαής όποιος νομίζει ότι θα περιορίσουμε τα σύνορά μας»

Προκλητικός Ερντογάν: «Αδαής όποιος νομίζει ότι θα περιορίσουμε τα σύνορά μας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής νίκης κατά των Ελλήνων το 1922, αναφέρθηκε στις μελλοντικές φιλοδοξίες της Τουρκίας, τονίζοντας τα σύνορα και την επιρροή που επιθυμεί να έχει η χώρα. Σε εκδήλωση αποφοίτησης της Σχολής Χερσαίου Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, ο Ερντογάν εκθείασε τον τουρκικό στρατό και μίλησε με εθνικιστικό τόνο.

Επισήμανε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτελούν τα καθήκοντά τους από τη Συρία μέχρι το Βόρειο Ιράκ και από τη Λιβύη μέχρι τη Σομαλία, ενώ υποστήριξε πως κάθε Τούρκος γεννιέται στρατιώτης, σημειώνοντας την ιστορική σημασία του τουρκικού στρατού. Ο Ερντογάν υπογράμμισε επίσης τη σημασία της Τουρκίας ως στρατηγικού κόμβου που συνδέει πολιτισμούς και οικονομίες.

Εξέφρασε την άποψη ότι οποιαδήποτε ένδειξη αδυναμίας θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για το έθνος και τόνισε τη σημασία του να παραμένει η Τουρκία ενεργή στα περιφερειακά ζητήματα. Παρουσίασε την Τουρκία ως προστάτη των αδελφών λαών, από τον Καύκασο έως την Αφρική, συνδέοντας ακόμη και την Κωνσταντινούπολη με την Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι οι προσπάθειες περιορισμού της τουρκικής επιρροής δεν θα επιτύχουν και δήλωσε ότι η Τουρκία δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά της σύνορα, φιλοδοξώντας να διαδραματίσει ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.



Ροη Ειδήσεων