Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΟ Νετανιάχου απειλεί με αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο...

Ο Νετανιάχου απειλεί με αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο κεντρικό Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση προς τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.

«Σήμερα το πρωί, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους από την Υεμένη στο έδαφός μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν (…) ότι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν”, δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Οι αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη, παραδέχθηκαν ότι εκτόξευσαν τον πύραυλο εδάφους-εδάφους, ο οποίος για πρώτη φορά έφτασε στο κεντρικό Ισραήλ και έπληξε μια μη κατοικημένη περιοχή χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Η επίθεση αυτή φαίνεται να αποτελεί την πρώτη φορά που οι Χούθι καταφέρνουν να διεισδύσουν τόσο βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο με πύραυλο.

Παράλληλα, το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα παραστεί φέτος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.



Ροη Ειδήσεων