Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣυνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Κάλπες το Νοέμβριο ζήτησε ο...

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Κάλπες το Νοέμβριο ζήτησε ο Πολάκης

Η κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει “τεταμένη”, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Η σημερινή Πολιτική Γραμματεία θα καθορίσει τον “οδικό χάρτη” ως τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ ο πρώην πρόεδρος σκέφτεται τις επόμενες κινήσεις του, και οι υποψήφιοι για την ηγεσία σχεδιάζουν τη στρατηγική τους.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στο τραπέζι βρίσκονται οι πρώτες ενέργειες, με επίκεντρο την παρουσία στη ΔΕΘ και τον “οδικό χάρτη” για την εκλογή προέδρου. Προβλέπεται συνεδρίαση στις 21-22 Σεπτεμβρίου για να καθοριστούν λεπτομέρειες του Συνεδρίου, το οποίο πιθανόν θα γίνει γύρω στις 25 Οκτωβρίου, με τις εκλογές στα μέσα Νοεμβρίου. Κάποια στελέχη, όπως ο Παύλος Πολάκης, προτείνουν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα, στις αρχές Νοεμβρίου.

Στη συζήτηση ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της εκλογικής διαδικασίας, όπως το μέτρο εκλογής συνέδρων και οι υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή που χρειάζεται κάθε υποψηφιότητα.

Ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ ο Νικόλας Φαραντούρης και η Ρένα Δούρου το σκέφτονται σοβαρά. Επίσης, πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, ενώ πιέσεις δέχεται και η Όλγα Γεροβασίλη να θέσει υποψηφιότητα.

Το τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει αβέβαιο. Υπάρχουν σενάρια για νέα υποψηφιότητα, δημιουργία νέου κόμματος ή απόσυρση από την πολιτική σκηνή, με αρκετούς να πιστεύουν ότι δεν θα αποσυρθεί.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε οι εκλογές να γίνουν έως τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι «το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί» και πως «το αργότερο για τις εκλογές είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις του, αλλά στελέχη κοντά του ζητούν να γίνουν σύντομα οι εσωκομματικές εκλογές. Ο Πέτρος Παππάς σχολίασε πως «είναι θεμελιακό για την αριστερά να πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παραιτήσεις στενών συνεργατών του Κασσελάκη, με τελευταία αυτή της Βούλας Κεχαγιά, που παραιτήθηκε από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωσή της στο Χ, ευχαρίστησε τον Κασσελάκη και τους συνεργάτες της, σημειώνοντας ότι «κοιτάω μπροστά». Ακολούθησαν οι παραιτήσεις του Μπάμπη Παπαδάκη, της Ευγενίας Κουντούρη και του Δημήτρη Βέττα.



Ροη Ειδήσεων