Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΒόμβα έτοιμη να εκραγεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Συνεδριάζει η Π.Γ. ετοιμάζοντας έκτακτο...

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η Π.Γ. ετοιμάζοντας έκτακτο συνέδριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα, με θέματα όπως η διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου και η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου να είναι στην ατζέντα.

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει εάν θα επιδιώξει ξανά την ηγεσία του κόμματος. Στο μεταξύ, ο Κασσελάκης ανακάλεσε την εξουσιοδότηση που είχε δώσει στον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το στρατόπεδό του συνεχίζει να επισημαίνει ότι υπάρχει «κενό εξουσίας».

Κομματικές πηγές διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του κόμματος, είτε διοικητικά είτε οικονομικά, και πως η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή είναι αυτές που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο. Ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα τηρηθούν αυστηρά και δήλωσε κατά της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Παύλος Πολάκης είναι ο μόνος που έχει καταθέσει επίσημα υποψηφιότητα, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες και να γίνουν οι εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, αντί για τις 24, όπως προτείνει η Πολιτική Γραμματεία στην Κεντρική Επιτροπή.

Τέλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν υποψήφιο πρόεδρο, δηλώνοντας ότι «η δική μας Αριστερά, οι αγώνες, οι ιδέες και οι αξίες δεν πάνε πακέτο με θέσεις και αξιώματα».



Ροη Ειδήσεων