Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΆνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ: Τη μαζική συμμετοχή του...

Άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ: Τη μαζική συμμετοχή του κόσμου ζητούν οι υποψήφιοι

Οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άνοιξαν στις 7 το πρωί της 6ης Οκτωβρίου και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 7 το βράδυ. Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν ποιοι από τους έξι υποψηφίους θα περάσουν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι, μετά την ολοκλήρωση των περιοδειών και των προεκλογικών τους ομιλιών, κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία. Όσοι είναι άνω των 16 ετών μπορούν να ψηφίσουν με την καταβολή ενός ποσού 3 ευρώ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το Σάββατο στην Πάτρα, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, «με το σύγχρονο πρόγραμμα, με το πολιτικό ήθος, με την υπευθυνότητα, με το ρεαλισμό, με την ανανέωση, μπορεί και πιστεύω ότι θα είναι το κόμμα που θα γκρεμίσει τη ΝΔ από την κυβέρνηση».

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε τη σημασία του καθαρού πολιτικού στίγματος, λέγοντας: «Πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Πάμε να τους δώσουμε ξανά ελπίδα. Γιατί μόνο έτσι θα ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε για «ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ετεροπροσδιορίζεται» και τόνισε ότι θα παραμείνει ενεργή ανεξαρτήτως αποτελέσματος, λέγοντας: «Ό, τι και να γίνει θα είμαι στην πρώτη γραμμή».

Η Άννα Διαμαντοπούλου ολοκλήρωσε την εκστρατεία της στη Δυτική Αττική και δήλωσε: «Να ψηφίσετε για την επόμενη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για να ξεκινήσουμε μαζί ένα νέο ταξίδι».

Ο Χάρης Δούκας κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλου στα Χανιά και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για την πολύ μεγάλη αλλαγή».

Ο Μιχάλης Κατρίνης έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Η ψηφοφορία, τόσο για τον πρώτο γύρο στις 6 Οκτωβρίου όσο και για τον δεύτερο στις 13 Οκτωβρίου, θα διαρκέσει από τις 07:00 έως τις 19:00. Οι πολίτες άνω των 16 ετών, καθώς και οι αλλοδαποί που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, μπορούν να ψηφίσουν με την επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος. Το αντίτιμο των 3 ευρώ καταβάλλεται μόνο στον πρώτο γύρο.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο.



Ροη Ειδήσεων