Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΕπανεμφάνιση του Ισμαήλ Καανί διοικητή της ειδικής μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης

Επανεμφάνιση του Ισμαήλ Καανί διοικητή της ειδικής μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης

Ο διοικητής της ειδικής μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, της Δύναμης Κουντς, Ισμαήλ Καανί, έκανε πρόσφατα την επανεμφάνισή του μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ οι φήμες γύρω από την τύχη του είχαν αρχίσει να πληθαίνουν.

Στα πλάνα που πρόβαλε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, η κρατική τηλεόραση του Ιράν, φαίνεται κάποιος που θεωρείται πως είναι ο Ισμαήλ Καανί, παρών σε τελετή για τον Αμπάς Νιλοφοροσάν, έναν διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που σκοτώθηκε στο Λίβανο.

Τις τελευταίες ημέρες, οι φήμες για τον Καανί είχαν ενταθεί, καθώς δεν είχε εμφανιστεί δημόσια.

Υπήρξαν αναφορές ότι σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο, στόχος της οποίας ήταν ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν. Μια άλλη εκδοχή ήθελε τον Καανί να έχει υποστεί καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια ανάκρισης από τις ιρανικές Αρχές, με την κατηγορία ότι παρείχε πληροφορίες στους Ισραηλινούς που τους επέτρεψαν να εξουδετερώσουν τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, το περασμένο καλοκαίρι στην Τεχεράνη, καθώς και τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στη Βηρυτό στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Ισμαήλ Καανί έγινε γνωστός στη Δύση το 2020, όταν επιλέχθηκε ως διάδοχος του Κασέμ Σολεϊμανί, πρώην διοικητή της Κουντς, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού drone κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.



Ροη Ειδήσεων