Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝύχτα σφυροκοπήματος σε Γάζα και Λίβανο - 21 νεκροί από βομβαρδισμό τεμένους

Νύχτα σφυροκοπήματος σε Γάζα και Λίβανο – 21 νεκροί από βομβαρδισμό τεμένους

Οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση σε ισλαμικό τέμενος στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πολιτική προστασία της Γάζας ανέφερε ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό. Ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για εκτοπισμένους στην Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρική Γάζα), και η επίθεση επιβεβαιώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος δήλωσε ότι έπληξε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς.

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών» από την επίθεση στο τέμενος, που βρίσκεται κοντά στην είσοδο «του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ αλ Μπάλα», σύμφωνα με τον Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας.

Νωρίτερα, το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA ανέφερε πως τουλάχιστον 18 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Σφοδροί βομβαρδισμοί από τις ισραηλινές δυνάμεις σημειώθηκαν επίσης στα περίχωρα της Βηρυτού, με τα λιβανέζικα ΜΜΕ να αναφέρουν τουλάχιστον πέντε μεγάλες επιθέσεις. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, αναφέροντας ότι στόχευσε θέσεις της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το ANI, ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο, ενώ αναφέρθηκε και η παρουσία ισραηλινών drones που πετούσαν σε χαμηλό ύψος.

Ο λιβανέζικος ένοπλος οργανισμός δήλωσε ότι απέκρουσε «απόπειρα» διείσδυσης από τον ισραηλινό στρατό στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, μετά από ημέρες συγκρούσεων στην περιοχή.

Λιβανική πηγή ανέφερε πως η Χεζμπολάχ έχασε την επικοινωνία με τον Χασέμ Σαφιεντίν, εξάδελφο του Χασάν Νασράλα και πιθανό διάδοχό του, μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό.



Ροη Ειδήσεων