Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΒ. Κικίλιας για το δυστύχημα στον Ασπρόπυργο: «Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη...

Β. Κικίλιας για το δυστύχημα στον Ασπρόπυργο: «Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον χαμό ενός νέου πυροσβέστη»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την έντονη θλίψη του για την απώλεια του πυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή σε τροχαίο δυστύχημα στον Ασπρόπυργο, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον χαμό ενός νέου πυροσβέστη, του Γιώργου Κουτσοκώστα, εχθές βράδυ σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο. Εύχομαι να αναρρώσουν γρήγορα οι άλλοι δυο πυροσβέστες μας που επέβαιναν στο όχημα».

Για το περιστατικό, η Πυροσβεστική έχει ανακοινώσει πως θα διεξαχθούν Ένορκη Διοικητική Εξέταση και προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων που οδήγησαν στο δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή ενός πυροσβέστη και προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ακόμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, το όχημα με αριθμό Π.Σ. 3263 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, στελεχωμένο από τρεις πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ανατράπηκε κατά την επιστροφή του από πυρκαγιά, στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου. Ο υπαρχιπυροσβέστης Γιώργος Κουτσοκώστας, οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ οι άλλοι δύο συνάδελφοί του απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 45χρονου οδηγού.

Η έρευνα για το τραγικό συμβάν συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.



Ροη Ειδήσεων